Síguenos F Y T I T R
Visites i sortides

Petits Xefs Musicals amb els alumnes de Cuina i Gastronomia

El grup d’alumnes de 1r A del CP Margalida Florit va visitar els alumnes del cicle formatiu de l’IES M. Àngels Cardona de Ciutadella

| Ciutadella |

Tot va començar amb l'elecció del nom que enguany tindria la classe. Els alumnes de Susana Rodríguez estan realment interessats en la cuina i en la música així que entre tots decidiren anomenar-se com a grup, els Xefs Musicals.

L'aventura en la que s'han embarcat els fillets i les filletes de 1r A del CP Margalida Florit els durà al llarg del curs per exemple, a elaborar un llibre de receptes d'arreu del món, feina en la qual hi intervindran les famílies, i amb la qual s'estudiarà a més, geografia, història, cultura general... emprant les noves tecnologies i relacionant un aprenentatge amb l'altre. El projecte madura i s'amplia amb cada nova experiència que es proposa i de fet, fa un parell de setmanes, el grup va aprofitar una oportunitat boníssima.

Visita als alumnes de Cuina i Gastronomia
El fet que el pare d'una alumna, de n'Aina, sigui professor del cicle formatiu de Cuina i Gastronomia, ensenyament de la família professional d'Hoteleria i Turisme de l'IES M. Àngels Cardona, va motivar la redacció d'una carta on els fillets i les filletes de 1r demanaven poder visitar les instal·lacions i els estudiants.
"Hola, som els fillets i les filletes de Margalida Florit i aquest any noltros serem la classe dels Xefs Musicals. Volem començar un projecte sobre la cuina i els cuiners i ens agradaria poder veure què feis, què cuinau, com anau vestits, quines eines emprau. Per açò vos demanam si podem venir a visitar-vos. Esperam la vostra contestació. Un beso. Els fillets i les filletes de 1r A de Margalida Florit". La carta, enviada dins un sobre a l'institut va tenir prest una resposta positiva, així que el grup amb il·lusió va preparar una llista de preguntes consensuades per formular als alumnes de Jaume Mestres, a banda de fer-se un capell de cuiner per hom, amb complexos càlculs matemàtics, per complir la normativa a l'hora d'entrar a la cuina de l'institut.

Hi van anar a peu. Des de l'escola van marcar el traçat damunt un mapa i van planificar la sortida. Al M. Àngels Cardona, els Xefs Musicals van veure de molt a prop els fogons, les càmeres, el menjador... van tenir oportunitat de parlar amb els alumnes, de preguntar-los sobre els ingredients que empren, les eines que utilitzen, el per què van vestits de blanc... i també de cuinar galetes, que es menjaren tot seguit. Els fillets i les filletes van gaudir molt la sortida, perquè van poder palpar el que estudien a classe.

Xefs Musicals
Aina, Àlex , Maria M., Chiara, Josep, Pau, Anshely, Fausto, Laia, Paula, Júlia C., Lucía, Maria G., Mariona, Edgar, Biel, Margarita, Vikram, Georgina, Clàudia, Marc U., Jesús, Marc G., Júlia S., Evelyn.

Lo más visto