Síguenos F Y T I T R
Teatre

Rodo Gener, millor actor de les Balears

El menorquí repeteix Premi Escènica per segon cop. Després del seu reconeixement el 2010 pel muntatge "El Solitari Oest", enguany s’ha enduit el guardó per l’obra "Algú que miri per a mi"

| Maó |

Rodo Gener (Ciutadella, 1973) repeteix com a millor actor de les Balears. L'intèrpret ha estat guardonat aquesta setmana amb el Premi Escènica, un reconeixement que li arriba per segon cop i any consecutiu.

El 2010 fou enaltit pel seu paper al front del muntatge "El Solitari Oest"; i enguany Gener s'ha enduit el guardó per la participació a l'obra "Algú que miri per a mi", una coproducció de la companyia La Fornal i Dramatúrgia 2000.

Aquests premis són concedits, mitjançant la revista "FanTeatre", amb un jurat format per professionals de la crítica i de la gestió escènica, i consensuat pels responsables tècnics dels departaments culturals de diferents institucions organitzadores i de l'equip de direcció de "FanTeatre".

La gala es va celebrar el passat dilluns al Teatre Principal de Palma i fou televisada en directe per IB3. Com a lliuraments destacats s'atorgaren el Premi Escènica d'Honor 2011 al Teatre Principal de Maó; el Premi Escènica d'Honor 2011 a Pedro Cañestro d'Eivissa; i el Premi Escènica d'Honor 2011 (pòstum), a Alexandre Ballester (sa Pobla, 1933-2011). Es dóna la casualitat que Rodo Gener també estava nominat per la seva interpretació a "La marató", una altra de les obres més premiades.

A l'altra cara de la moneda, la companyia menorquina "Vuelta y vuelta" finalment no va aconseguir el guardó en l'apartat de dansa. Així i tot, el ballarí Joan Taltavull i la seva germana Carme oferiren el millor exponent de la disciplina amb una actuació en directe durant la gala.

Lo más visto