El fotògraf Toni Vidal (es Castell, 1934) es va instal·lar a Barcelona l'any 1968. Un dels seus projectes va ser fotografiar la gent de la cultura: escriptors, artistes i arquitectes, músics i directors de teatre, editors, activistes i erudits, com a símbol d'un col·lectiu que treballava de forma desinteressada per la reconstrucció del país. El resultat és una extraordinària col·lecció de fotografies en blanc i negre i en color «que són testimoni del miracle català d'aquells anys: la recuperació de la cultura catalana, fruit de la suma de molts esforços individuals que va generar un moviment de gran abast: els exiliats de París i Tolosa, els que havien tornat de Mèxic o Xile, les noves generacions aparegudes baix el franquisme, els joves dels 70», segons explica el comissari de la mostra, l'escriptor Julià Guillamon.
Aquesta exposició fotogràfica inèdita s'inaugurarà aquest dijous, dia 19, a la Fundació Palau de Barcelona, on romandrà oberta fins el proper 12 d'octubre.
Explora els personatges
Salvador Dalí, Joan Brossa, Salvador Espriu, Mercè Rodoreda, Josep Vicent Foix o Gabriel García Márquez, són algunes de les figures fotografiades. En aquest cas, Toni Vidal explora la personalitat dels personatges retratats i mostra els espais on duen a terme la seva feina.