El Cor Illa de Menorca es presenta diumenge al Teatre Principal de Maó amb una proposta força atractiva, «Es pou de na Patarrà», una faula musicada amb més d'un centenar d'artistes i que, a partir del poema que Àngel Ruiz i Pablo dedicà a aquesta cavitat prehistòrica, esdevé un missatge sobre la necessitat d'utilitzar els recursos naturals de Menorca amb responsabilitat.
La idea del muntatge sorgeix quan apareix la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni de la Humanitat, i Antoni Pons Morlà, qui fa la direcció musical de l'espectacle, ho enllaça amb l'obra de Ruiz i Pablo, del que es celebraran l'any que ve 150 anys del seu naixement.
Aquí hi entra en joc la dramaturga Aina Tur, que s'encarrega de la direcció escènica, i junt amb Antoni Pons ja duen dos anys preparant aquest espectacle per al que compten amb uns 120 artistes, entre cantants solistes, cantaires, ballarins i músics. A banda dels integrants del Cor Illa de Menorca, hi ha la presència de les sopranos Maria Camps i Elena Carreras, el tenor Jaume Olives, els barítons Paulino Maria i Jaume Gelabert, aquest darrer, en el paper del personatge que explica la història a partir del poema.
Per a l'ocasió s'ha format un cor d'infants i un altre que personifica les verges, i que sumats als integrants de la coral, representen els habitants d'una Menorca fictícia. De fet, aquesta és una novetat per part dels cantaires, ja que deixen de banda l'habitual immobilisme damunt l'escenari per passar a actuar, el que suposa un repte per al conjunt dirigit Martina Garriga.
L'equip artístic es completa amb Laura Pons, que fa de corifeu, deu ballarines d'Alba Estudi de Dansa, donant vida als custodis del Pou de na Patarrà, i una trentena de músics que conformen l'orquestra simfònica que ofereix «unes peces precioses amb moments que fan posar els pèls de punta», segons el president del Cor Illa de Menorca, Diego Dubón.