La prehistòria menorquina ha inspirat a Pep Gómez Arbona (Alaior, 1960) a escriure «La força dels anhels», una novel·la històrica que viatja 3.000 anys per veure la llum en format digital per Seebook. L'autor presentarà l'obra avui, a les 20 hores, a la llibreria vaDllibres de Ciutadella.
«La força dels anhels» se situa als tombants dels segles X i IX a. C. Els protagonistes són dos joves germans, en Primer i na Palònia, que són del poble Dai, els antics habitants de la zona d'Addaia. Cadascú pel seu motiu, ambdós són marginats dins d'una societat tancada, on aconsegueixen sobreviure gràcies a uns anhels particulars que ningú no comprèn. L'arribada d'un nàufrag oriental, un fet excepcional, serà l'espira que encendrà el foc dels seus delits. Els esdeveniments els portaran a arriscar-se en un viatge iniciàtic per tal que els seus anhels, uns somnis que els encalcen des de sempre, es facin realitat. Na Palònia, en Primer i el Mestre, com els daiencs anomenen al nàufrag, abandonaran Dai per trobar un futur somiat, cadascú el seu i cadascú a la seva manera. Esperances i somnis, egoïsme i crueltat, religió i espiritualitat, amor i natura, i sobretot la força d'uns anhels irrenunciables, faran que els protagonistes esdevinguin l'eina primordial pel canvi cultural que caracteritza aquesta època de la història de l'Illa.
Nova eina de lectura
«La força dels anhels» ha format part d'un projecte pilot, engegat per l'empresa barcelonina Digital Tangible SL a través de les innovadores targetes de descàrrega de llibres digitals Seebook, a partir del qual sis autors auto-editats, però de contrastada qualitat, han pogut portar la seva obra -en format digital- a deu biblioteques catalanes. A banda de la presentació inicial a Barcelona, Gómez també ha presentat el seu llibre a Figueres i Sarrià de Ter. L'acte d'avui a vaDllibres serà la primera presentació que fa a Menorca i s'aprofitarà per donar a conèixer el funcionament de les targetes de descàrrega de llibres digitals Seebook. Es tracta d'un producte innovador que converteix el llibre digital en objecte tangible.
Pep Gómez és biòleg i botànic, i treballa a l'empresa privada. Enamorat de la història de Menorca, publica en castellà les dues primeres parts de la trilogia «Honderos de la Menor. Libro I: Bálash» (Grafema, 2007) y «Libro II: En la Menor y en la Guerra» (Bubok, 2009). Actualment, la tercera part de la trilogia serveix d'eina pel treball final de master en edició d'una jove alaiorenca, Xisca Florit. L'escriptor col·labora amb la revista «La lluna en un cove» amb dos contes de caràcter fantàstic («L'escull de la ria», finalista al Premi Ictineu per a conte fantàstic en català, 2007; i «El jardí de na Gorda»). Guanya el I Premi de Relats Històrics de Mataró, 2009, pel relat «El vell de la fona desfilada» i és finalista per dues vegades al Vila de Gràcia de relat. És col·laborador habitual a la revista de Menorca «S'Ull de Sol».