Síguenos F Y T I T R

Liliana Curzi guanya el Saló Primavera de Pintura

L’artista guanya amb l’obra «Contrastes» l’edició nombre quaranta-u del certamen que convoca cada dos anys l’Ateneu de Maó, amb el mecenatge de la família de Guillermo de Olives Pons

Liliana B. Curzi, davant de l’obra que li ha valgut el premi del Saló de Primavera. | Javier Coll

|

L'artista Liliana B. Curzi ha guanyat la Medalla d'Or del XLI Saló de Primavera Guillermo de Olives Pons, i ho ha fet amb «Contrastes», una obra feta amb pintura encàustica que el jurat ha considerat mereixedora del premi.

Curzi va recollir el seu guardó en l'acte celebrat anit, a l'antiga església de Sant Antoni, de Maó. Va ser allà on l'Ateneu de Maó va donar a conèixer el nom de la guanyadora d'aquest concurs, que ha arribat enguany a la seva edició nombre quaranta-u, i que compta amb el mecenatge de la família De Olives de Olivares.

Des de l'Ateneu destaquen que «aquesta artista investiga moltes tècniques i s'ha presentat al concurs amb una que és molt poc utilitzada però que té una llarga tradició». Una tècnica, la de pintura encàustica, «d'una gran dificultat».

D'entre les cinquanta-quatre obres presentades (una de les quals ha quedat fora de concurs per no complir les bases) el jurat ha concedit dues mencions honorífiques, a Miquel Cardona Allès, per l'obra a l'oli «Sombras y llum», i Francisco J. Olivé Borrás, per un oli sobre fusta, ferro, fibra i materials reciclats que duu per títol «Amsterdam, un día cualquiera».

[Lea la noticia completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]

Lo más visto