Des de Pasqual Calbó fins a l'art contemporani. Trenta artistes de Menorca de naixement o d'adopció estan representats a l'exposició «L'emancipació del paper», que van presentrar ahir el regidor de Cultura, Héctor Pons; l'arxivera municipal, Maria Àngels Hernández, i el consultor d'art i comissari de la mostra Carles Jiménez.
Es tracta d'un recorregut que il·lustra l'evolució de l'art des del segle XVIII fins a l'actualitat prenent com a pretexte les qualitats tàctils i visuals del paper i les diferents tècniques que es poden utilitzar per manipular-lo.
La llista dels artistes presents a l'exposició dóna una mesura de la seva qualitat i varietat. Val la pena citar tots els noms: Pasqual Calbó; Joan Font; Anton Schranz; Francesc Hernández Sanz; Matías Quetglas; Florit Nin; Joan Taltavull; Kaori Ishihara; Francesc Hernández Mora; Mitico Shiraiva; Pilar Perdices; Mikel Díez Alaba; Joan Vives Llull; Marcel Villier; Zulema Bagur; Björnal Arnulf; Ton Orth; Kenneth Draper; Pere Pons; Vives Campomar; Carles Moll; Miquel Vilà; Hans Hartung; Pacífic Camps; Març Rabal; Kodomos; Riudavets Monjo; Marc Jesús; Nuria Román i Torrent.
Les 53 obres exposades són una bona selecció del passat i el present de l'art a Menorca i un recorregut per diferents tècniques i possibilitats expressives com el dibuix, el gest, la taca, el llibre d'artista, el collage, la il·lustració, l'obra gràfica original, la textura i la instal·lació. Per raons d'espai no s'inclou a la mostra la fotografia, que es també una forma lligada al paper.
En paraules de Jiménez, «els artistes representats han fet que el paper esdevingui un suport destacat per expressar-hi idees i emocions».
«L'emancipació del paper» es podrà visitar fins al 2 d'abril, diàriament excepte els dilluns.
El proper diumenge, dia 18, a les 11.30 del matí, es farà una visita guiada a càrrec de Carles Jiménez. Serà una bona oportunitat per conèixer de primera mà aquesta història de l'evolució de les formes artístiques i les obres d'alguns dels millors creadors menorquins de la història.