Síguenos F Y T I T R

Apropar l’art contemporani i els seus artistes de Menorca

L’Institut Menorquí d’Estudis edita ‘DesaÏLLAnt l’art’ de Carles Jiménez, un recull de 51 articles publicats al diari Menorca

Carles Jiménez Jorquera amb el seu primer llibre individual a la mà: ‘DesaÏLLAnt l’art’

|

El seu títol, «DesaÏLLAnt l’art», ja ho dóna a entendre, i, coneixent el seu autor, Carles Jiménez Jorquera (Barcelona, 1963), va en un doble sentit. Per una banda vol donar a conèixer l’obra d’artistes menorquins fora de l’Illa (desaïllar-los) i, per l’altra, intenta fer l’art contemporani més comprensible i accessible al públic en general (desaïllar-lo), aspecte considerat un dels grans problemes de l’art contemporani i un dels punts on més incideix l’autor en els seus articles divulgatius sobre l’art que publica puntualment al diari Menorca (blog pergustoselscolors.menorca.info).

Precisament, són 51 d’aquests articles publicats entre 2014 i 2018 (actualment ja en duu 141) els que s’inclouen al llibre «DesaÎLLAnt l’art», que acaba d’editar l’Institut Menorquí d’Estudis amb la col·laboració dels ajuntaments de Maó, Alaior i Ciutadella i la galeria Hauser & Wirth. Açò tant en català com en castellà (els originals són en català i la traducció l’ha feta el professor Juan Luis Hernández), amb un pròleg de Francesc Florit Nin i dividits en dues parts, unides amb un criteri temàtic.

A una primera part amb 22 articles sobre l’art en general i les seves relacions i implicacions socials, educatives, econòmiques i polítiques (els dos primers articles: «Societat, educació i estètica I i II» en són un bon exemple de la importància que Carles Jiménez dona a l’educació i, en especial, a l’educació que es regeix per paràmetres propis de l’art: la creativitat), hi segueix una segona, amb els altres 29 articles, més centrada en l’activitat artística a Menorca al llarg d’aquests anys, incloent-hi ressenyes d’exposicions que s’hi han fet i valoracions d’artistes menorquins.

«DesaÏLLAnt l’art», que també és el primer llibre individual de Carles Jiménez (diplomat en educació primària i llicenciat en Psicologia per la UAB, conegut també com a comissari artístic) serà presentat per primera vegada el dimarts 14 de gener a la seu de l’IME a Maó (20 h). Després, també es presentarà, sempre a les 20 h, el 5 de febrer al Cercle Artístic de Ciutadella i el 6 de febrer a la Sala d’Activitats Ciutadanes d’Alaior, preveient-se l’abril un acte a la galeria Hauser & Wirth, a l’Illa del Rei.

Lo más visto