Síguenos F Y T I T R

Els pobles recuperen les fires de llibres per Sant Jordi

El principal esdeveniment editorial de l’any torna per aquest mes d’abril

Les roses, igual que els llibres, tornaran als carrers de Menorca. | Josep Bagur Gomila

|

Les fires de llibres tornaran a coincidir enguany, com és tradicional, amb el dia de Sant Jordi. Serà després que l’any passat s’haguéssin d’ajornar fins a l’estiu els actes amb motiu del Dia Internacional del Llibre. Així, tots els pobles de l’Illa celebraran les seves respectives exposicions de venda de llibres i roses.

L’Ajuntament de Maó va anunciar fa uns dies que, els dies 23 (tot el dia) i 24 (dematí), la plaça Constitució i els carrers Nou i sa Ravaleta acolliran vint paradetes, però només de llibreters, editorials i floristeries.

Ciutadella

Els llibres també sortiran al carrer a Ciutadella, entre la plaça de la Catedral i el carrer Major des Born. En aquest cas, les taules es podran visitar tot el dia, tant dia 23 com dia 24, i a més, l’Ajuntament ha preparat un programa d’activitats a Can Saura i a la Sala del Roser. Sota el lema «Regala Sant Jordi» i sempre amb necessitat d’inscripció prèvia (al 971.38.02.97 o a Can Saura, de dia 19 al 22). La primera activitat, serà demà (11 h), «Les ciutats invisibles», amb Anna Llorens, al Roser; i dia 23 hi haurà un taller d’aromes i sabons (17.30), una observació de la lluna (19.30) al Castell de Sant Nicolau. I l’endemà, a les 11 hores, a la plaça de la Catedral es faran tallers de goma EVA i de pintar bosses de tela; i hi haurà un contacontes (11.30, placeta del Roser), un combo de lectura (12.30, Can Saura) i glosat (19, placeta del Roser).

Igualment, hi haurà propostes a tots els municipis, començant per les fires de llibres. Dia 23, tot el dia, n’hi haurà as Migjorn Gran i as Castell (a l’Esplanada); i dia 24 faran fira a Alaior (10 a 21 h, Dalt es Fossar), a Ferreries (10 a 21 h, plaça Espanya) i a Sant Lluís (9 a 14 h, Pla de sa Creu). Per últim, as Mercadal els llibres sortiran al carrer els dos dies, divendres de 17.30 a 20.30 hores, i dia 24, de 10 a 14 hores.

Lo más visto