Síguenos F Y T I T R

Rossini en els 50 anys dels Amics de s’Òpera

El Teatre Principal retorna als orígens operístics amb ‘Il barbiere si Siviglia’

La presentació va tenir lloc ahir dematí, a la sala maonesa.

|

El Teatre Principal de Maó es prepara per viure els dies grans de l’òpera a Menorca. Serà la setmana que ve, els dies 29 i 31, amb «Il barbiere di Siviglia», de Gioachino Rossini, l’obra escollida per a celebrar el mig segle de vida de l’associació Amics de s’Òpera de Maó i de la Temporada d’Òpera de Menorca.

Aquest muntatge és una producció del Teatro Sociale di Rovingo. Compta amb la direcció musical de Michele Gamba, que es posarà al capdavant de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i del Cor d’Amics de s’Òpera de Maó. La direcció escènica és de Massimo Gasparon.

El repartiment estarà encapçalat pel tenor donostiarra Xabier Anduaga, una de les veus joves més sol·licitades de l’escena actual. Anduaga donarà vida al comte Almaviva, un paper que en els pròxims mesos interpretarà també en escenaris europeus com l’Òpera de Roma i el San Carlo de Nàpols.

L’acompanyen en el trio protagonista el baríton polonès Andrzej Filonczyk, en el paper de Fígaro, i la mezzosoprano italiana Raffaella Lupinacci, com a Rosina. Completen el cartell Paolo Bordogna (Don Bartolo), Marko Mimica (Don Basilio), Marta Mathéu (Berta) i Pau Armengol (Fiorello i un oficial).

L’organització d’aquesta doble funció recau en la Fundació Menorquina de s’Òpera, en col·laboració amb la Fundació Teatre Principal de Maó. La presentació es va fer ahir dematí, al Teatre Principal de Maó, amb la presència de membres dels Amics de s’Òpera, el conseller balear de Cultura Miquel Company, el conseller insular Miquel Àngel Maria, el batle de Maó Héctor Pons, la regidora de Cultura Conxa Juanola i la gerent del teatre, Àngela Vallés.

Aniversari

L’elecció de l’obra de Rossini per a aquesta Temporada d’Òpera obeeix a dues raons molt especials. Per una banda, perquè va ser, juntament amb «Faust», l’òpera que es va representar en la Primera Setmana de l’Òpera de Maó, celebrada el 1972, un any després de la creació d’Amics de s’Òpera de Maó i de l’inici de la nova temporada operística amb les representacions de «Rigoletto» i «Lucia de Lammermoor».

L’altre motiu és que «Il barbiere di Siviglia» és la segona òpera amb major trajectòria documentada a Menorca. La primera representació documentada data del 27 de gener de 1822 amb la companyia italiana de Giovanni Palagi, artífex de l’actual edifici del Principal, i des d’aleshores forma part de la majoria de temporades organitzades durant els segles XIX i XX. Cal recordar que Amics de s’Òpera de Maó va començar a caminar el 17 de març de 1971.

Lo más visto