Síguenos F Y T I T R

El joc del color, la llum i les ombres de Jesús Sintes

L’artista mostra a la Sala de Cultura de Sant Diego, a Alaior, la seva obra pictòrica dels darrers quatre anys

Jesús Sintes va començar a experimentar l’aquarel·la fa quatre anys.

|

Un replantejament de la seva vida personal als voltants de 2017 amb la incursió en el món de la pintura ha estat l’espira que ha necessitat l’alaiorenc Jesús Sintes Navarro, de 44 anys, per submergir-se entre els pinzells i donar vida a la seva creativitat artística. El resultat d’aquesta experiència en el món de l’art és l’exposició «Quatre anys entre aquarel·les» que la Sala de Cultura Sant Diego, d’Alaior» acull fins el pròxim dia 13 de gener de 2022.

La mostra pictòrica, oberta al públic de dimarts a diumenge, de 18.30 a 20.30 hores, està formada per 36 aquarel·les que mostren racons urbans de l’Illa, paisatges de la natura i retrats de persones, a més de paisatges de la mar, entre ells tres quadres que representen el transatlàntic «Titanic», enfonsat durant el seu viatge inaugural el 1912. L’artista utilitza diferents formats, que oscil·len del 30x40 cm al 90x70 cm.

Els racons urbans, el paisatge i la figura humana són els tres temes que predominen de forma majoritària en l’obra artística de Sintes, que es caracteritza per la pinzellada que no pretén reproduir amb exactitud l’escena. «M’agrada deixar entreveure les figures, no reproduir fidelment el seu contorn, solec jugar amb les llums i les ombres per crear l’escena. La meva pretensió és crear un impacte en l’espectador, que s’aturi i es quedi mirant fixament el quadre», afirma.

L’exposició que es pot veure a Sant Diego és la primera que realitza en solitari, enguany també ha participat en una col·lectiva a la galeria Pinzellades d’Art, a Alaior.

Trajectòria

Jesús Sintes assenyala que sempre li ha agradat dibuixar i durant un parell d’anys va assistir a l’Escola Municipal de Pintura d’Alaior, el que li va fer obrir els ulls al color. «Jo sempre havia dibuixat amb llapis, però llavores va ser un descobriment les possibilitats que me donava el color per fer les meves creacions», assegura.

La necessitat fa quatre anys de fer una pausa en la seva vida va fer que, combinant amb la seva activitat professional com a administratiu en una empresa del ram de la fusteria, es decantés cap a l’activitat artística. Així va ser com va començar a interessar-se en l’aprenentatge de noves tècniques, amb la recerca d’informació sobre l’aquarel·la i la realització de cursets en línia per anar perfeccionant els seus coneixements i la seva tècnica.

Un racó urbà de la seva obra, el Molí des Comte, a Ciutadella

No obstant açò, el contacte amb l’Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya, una associació artística amb seu a Barcelona    i que és una de les més antigues de Catalunya, va marcar un punt d’inflexió en el seu aprenentatge artístic. «Després de contactar amb aquesta associació, el febrer de 2020, un poc abans de la declaració d’estat d’alarma a causa de la covid-19, vaig assistir a una classe magistral a càrrec d’Álvaro Castenyet, un dels aquarel·listes més prestigiosos que imparteix tallers arreu del món. Vaig aprendre moltíssim en aquesta masterclass que va donar a Barcelona, poder veure com pintava i les seves explicacions sobre la tècnica que emprava me va animar a conrear l’aquarel·la», subratlla.

El confinament decretat pel Govern central a causa de la pandèmia va ser un temps que Sintes va aprofitar per treballar tot el coneixement adquirit en la classe magistral de Castenyet, «un període de temps que me va resultar molt profitós perquè vaig poder experimentar sobre la base teòrica i tot allò que vaig poder veure», recorda.

Exposició «Quatre anys entre aquarel·les». Oberta fins el 13 de gener de 2022. Visites de dimarts a diumenge, de 18.30 a 20.30 hores. Dilluns tancat. Sala de Cultura e Sant Diego, d¡Alaior.

Lo más visto