La Sala Albert Camus, de Sant Lluís, acollirà el pròxim dia 26 de març, a les 20.30 hores, l'estrena a l'Illa de «Camí de Cavalls», l'adaptació al teatre del poemari homònim de la poetessa, dibuixant i actriu Noemí Morral (Vic, 1972). Una obra que el febrer de fa dos anys va ser estrenada per la companyia Mil Futurs al teatre L'Atlàntida, de Vic, i que la pandèmia de la covid-19 va frustrar la seva representació a l'Illa, segona assenyala Noemí Morral.
«Camí de Cavalls» tracta del viatge a Menorca de l'autora del llibre juntament amb tres amigues fa quasi cinc anys, concretament l'octubre de 2017, en el qual van recórrer l'antic camí de circumval·lació de l'Illa i que va representar retrobar-se amb la natura i amb elles mateixes.
L'obra està interpretada per l'autora del llibre Noemí Morral i l'actriu-ballarina Karina Amato, amb la direcció artística de Joan Roura i la direcció tècnica de Lluís Martí. «És un espectacle intimista i personal, una experiència sensorial a través de la poesia, la música, el dibuix, la imatge i el moviment, que traspua bellesa, natura i feminitat», assegura Morral.
L'obra està caracteritzada per la seva escenografia minimalista i al llarg de cinquanta minuts el públic pot gaudir d'una peça que es transmet mitjançant tres llenguatges, és a dir, la paraula amb la totalitat dels poemes del llibre; el moviment amb la col·laboració d'una ballarina; i la imatge amb la projecció d'un vídeo amb imatges reals del Camí de Cavalls, els dibuixos de la mateixa autora que il·lustren el llibre i la realització en directe de les gravacions que es fan d'ells mateixos en escena.
Publicació
El llibre conté 50 poemes i un dibuix per a cada un d'ells amb referència al Camí de Cavalls, a més de dues reflexions que es fa l'autora en forma de pregunta. Tot açò és fruit de la visita a l'Illa de fa quatre anys i mig, en què va començar a caminar per Sa Mesquida i pel nord cap a Ciutadella, per llavor prosseguir cap al sud, dormint en tendes de campanya i tenint a Alaior com a refugi. Mentre caminava anava escrivint els poemes al mòbil que, amb el temps, es van convertir en un llibre i ara en una obra de teatre.