Síguenos F Y T I T R

Un concert en record de la cantaire Lina Florit

La Coral de Cambra del Grup Filharmònic actua aquest diumenge a l’Orfeó Maonès

Lina Florit, enmig a la filera de baix, amb companyes de la Coral de Cambra | Cedida per Lola Mir

|

La Coral de Cambra del Grup Filharmònic de l’Ateneu de Maó celebrarà el pròxim diumenge dia 3 d’abril, a les 19 hores, a l’Orfeó Maonès un concert pòstum dedicat a la seva cofundadora i membre Lina Florit Gallego, que va morir el passat mes d’octubre.   

El concert serà dirigit per la professora Lola Mir i comptarà amb la participació de l’adjunta a la direcció Marta Cardona, les sopranos Elvira Pons, Camila Tudurí, Magda Moll, Hazel Martín, Magda Coll, Lucy Seguí, Maria Olives, Marina Plovins, Adela Garriga, Lys Aldea i Carmen Casasnovas; les contraltos Bettina Gleiss, Beatriz Spiegelhalder, Lina Mascaró, Marga Mezquida i MªJesús Florit; els tenors Toni Pons i Jaume Piris; i els baixos Carlos Coll i Curro González.

El repertori està format per dotze peces, amb predomini d’obres romàntiques, i és una selecció d’aquelles que li agradaven a l’homenatjada, segons afirma la directora Lola Mir.

Així, a la primera part, s’interpretaran «Ave Verum Op. 65, nº 1», de G. Fauré; «Canto d’Addio dell’Augello Migrante», de F. Mendelssohn; «Vois Sur Ton Chemin», de «Les enfants du choeur», de B. Coullais;    «Am Strande Op. 66, nº 3», de J. Brahms; «Herbstlied Op. 63, nº 4», de F. Mendelssohn; i «Porgi,Amor, Qualche Ristori», de «Les noces de Figaro», de W. A. Mozart.

A la segona part, «The snow» per a tres veus femenines, dos violins i piano, d’E. Elgar; «Nocturnos 1, 2 i 4» per a dues veus de soprano i baix, de W. A. Mozart; «Mainacht, Op. 43, nº 2» per a dues veus de soprano i baríton, de J. Brahms; «Lascia Ch’io Pianga» de l’òpera «Rinaldo», a quatre veus mixtes, de G. F. Haendel; «Cantique de Jean Racine, Op. 11» a quatre veus mixtes, de G. Fauré; i «Amazing Grace», a quatre veus mixtes, de John Newton.

Trajectòria

Lina Florit va formar part durant setze anys de la Coral Sant Antoni, de Maó, participant en viatges d’intercanvi amb altres corals. El 2006 va ser cofundadora de la Coral Femenina de Cambra del grup Filharmònica de l’Ateneu de Maó, que durant la Setmana Santa de l’any següent va col·laborar amb la Capella Davídica de la Catedral de Menorca en els concerts de «Les set paraules de Jesucrist a la Creu» celebrats el dia 6 d’abril a l’església de Santa Maria, de Maó, i ensoldemà a la dels Socors, de    Ciutadella.   

L’11 de juliol de 2008, va tenir lloc la segona actuació en un concert promogut per la Fundación Internacional de las Artes y Humaniddes (Fidah), que va tenir lloc a l’Estació Naval de Maó, amb Lieder de Brahms i Mendelssohn i una selecció de «La flauta màgica», de Mozart. Entre 2007 i 2019, la Coral de Cambra va interpretar uns vint-i-quatre concerts, amb la veu «càlida, rodona, segura en la corda de les contralts», segons recorden, de Lina Florit. El 2020, arran de la pandèmia de la covid-19, la coral va interrompre la seva activitat, fins aquest diumenge que retran un sentit homenatge a la seva companya.

Lo más visto