Síguenos F Y T I T R

Classes i espectacles de Menorca En Dansa a la zona de Llevant

La propera setmana Sant Lluís acull un espai de formació i creació de moviment i dansa contemporanis, amb espectacles gratuïts a cala Corb, s’Algar i el port de Maó

‘Rojo rojo verde’ del Colectivo Banquet de Madrid, el proper dimarts a cala Corb.

| Sant Lluís |

La propera setmana la dansa i la creació artística a partir del moviment seran les protagonistes de Menorca En Dansa (MED), un festival amb seu a Sant Lluís que inclou, per una banda, activitats de residència i creació dirigides a persones ja familiaritzades amb la dansa contemporània, i per altra, espectacles per a tots els públics a diversos indrets de la costa des Castell, Sant Lluís i Maó.

Nits de dansa

El programa d’actuacions del MED inclou una mostra de qualitat en tres nits consecutives però a diferents escenaris vora el mar. Cada nit es programen tres espectacles –d’uns 15 o 20 minuts– de companyies professionals vingudes d’arreu de l’Estat o com és el cas de «Proyecto al margen» des de Mèxic.

La programació detallada es pot consultar a la web de Menorca En Dansa, els espectacles són gratuïts i no cal reservar seient. La dansa contemporània pujarà a escenaris de vorera a les 21 hores el proper dimarts 8 a cala Corb, el dimecres 9 a s’Algar i el dijous al parc Rochina del port de Maó, a on es podrà gaudir de diferents disciplines on el cos i el moviment són el principal vehicle de comunicació i amb l’alternança de nous talents amb companyies consolidades.

D’altra banda, durant tota la setmana a l’escola CEIP Sa Garriga de Sant Lluís els participants inscrits a la part de formació i creació atenen les classes i sessions creatives, des de dilluns a divendres durant cinc hores al dia sota la direcció dels dos ballarins residents, Laia Santanach i David Nóvoa, i amb els dos ballarins convidats enguany, Miquel Fiol de Mallorca i la ballarina mexicana Karen de Luna, tots quatre amb molta experiència professional als escenaris, en dansa i coreografia així com en la docència.

Creació i actuació

El festival MED aposta per les arts escèniques com a vehicle de recerca artística i el divendres al fosquet, una vegada acabat el programa de residència amb classes de tècnica i creació, els inscrits participen en la mostra final al pla de sa Creu de Sant Lluís on els ballarins tanquen el procés de creació entregant al públic la feina feta.

Lo más visto