Síguenos F Y T I T R

Un taller de fotografia inspirador amb la prestigiosa Mara Saiz a Ferreries

El Fotoclub f/llum Menorca va organitzar l'acte, amb l’assistència de nou participants que van experimentar el procés que segueix la fotografia

El taller ha permès als participants conèixer els secrets del procediment fotogràfic. | FOTOCLUB F/LLUM

|

Des de fa més de vuit anys la prestigiosa fotògrafa madrilenya Mara Saiz imparteix tallers i classes per a grups, individual, presencial i en línia per alumnes d’Espanya i Llatinoamèrica. El passat diumenge va ser a Ferreries per impartir-ne un organitzat pel Fotoclub f/llum Menorca, amb l’assistència de nou participants que van experimentar el viatge d’una fotografia, des que germina la idea i floreix a les xarxes socials o als mitjans de comunicació.

Mara Saiz ha participat com a ponent en diferents congressos nacionals i internacionals de fotografia, a més d’universitats d’arreu de la geografia espanyola i escoles de fotografia, en què ha transmès i compartit la seva experiència personal sobre el poder de la fotografia, la creativitat i la inspiració. Així mateix, ha fet exposicions individuals en galeries espanyoles i part de la seva obra ha estat exposada en exposicions conjuntes nacionals i internacionals, a més de portades de revistes d’art, cartells, vinils i CD.

Els participants han pogut conèixer tant la teoria com la pràctica del procés fotogràfic. | Katerina Pu

Tot aquest cabal de coneixements va ser mostrat en el taller de Ferreries que va constar de tres parts: la primera més teòrica amb exercicis i dinàmiques de creativitat, la fotografia amb models, contar històries a través de les imatges i, especialment, desfer mites i veritats universals; la segona, conèixer tots els secrets de la sessió de fotos quant a saber mirar per localitzar, la utilització de la llum natural i la creació de llum artificial, la improvisació i el treball amb pressió, els posats i l’actitud, la correcta elecció de l’estilisme i el maquillatge i la importància del color en la composició, entre altres; i la tercera, l’edició de les imatges amb la revisió i selecció de les fotografies, i la utilització de la intel·ligència artificial tant amb Photoshop i altres programes com Midjourney per la creació de fons i recursos i Evoto per al retoc complet de la pell.

Motivacional

En aquest sentit, Saiz assenyala que «el taller va estar adreçat a aquells fotògrafs sense un estil propi o definit, amb por a l’edició i a jugar amb els colors. Vaig intentar que tots ells es sentissin immersos en el meu procés creatiu per contar una història, a més vaig pensar en veu alta perquè cada un d’ells s’adonés en cada moment de les meves decisions, tant en la il·luminació i attrezzo, com en el posat i l’actitud. Una vegada acabada la sessió de fotografia, els participants van poder endinsar-se en l’edició de les imatges fent una especial menció en la pell i el color», assegura la fotògrafa.

El curset va comptar amb la participació de models. | Katerina Pu

Saiz sempre s’ha considerat una artista, encara que mai no es va atrevir a reconèixer-ho com una vocació i va fer molts salts en la seva vida que la van mantenir en una constant crisi existencial per no trobar el seu camí. Però la fotografia va arribar a la seva vida en el moment just, quan tenia 29 anys, i la primera càmera de fotos la va salvar literalment.

Mara va saber a l’instant que aquesta era la seva veritable vocació i va deixar la feina i la seguretat que li proporcionava sense dubtar-ho ni un segon. Des de fa deu anys es dedica en cos i ànima al retrat pictòric. Va trobar la seva vocació a la fotografia quan va descobrir que era una manera molt especial d’entrar en contacte directe amb l’ànima de les persones i ajudar-les en el camí de l’autoconeixement i l’autoestima. «Les dones que fotografiï no posen a les meves fotos, hi viuen», subratlla.

Lo más visto