Síguenos F Y T I T R

Jon Baren, el nou pop rock insular

Joan Barber, cara reconeguda del futbol menorquí, presenta la seva nova banda de pop rock amb un primer àlbum de deu cançons titulat «Gas», oferint al públic la seva visió de la vida

D’esquerra a dreta, el bateria Josep Sales, el guitarrista Pep Villalba i el baix David Vera.

| Menorca |

Després de treure el seu primer disc en solitari l’any 2020, anomenat Maktub, Jon Baren va passar de ser el pseudònim de Joan Barber a convertir-se en el nom que abraça la nova banda que integra el mateix vocalista i guitarrista i que comparteix amb el també guitarrista Pep Villalba, el baix David Vera i el bateria Josep Sales.

D’aquesta manera, el grup s’ha presentat en societat amb el seu primer treball, el qual es diu «Gas» i que ja està disponible a totes les plataformes de música en streaming. Després d’un any de feina, la banda presenta aquest àlbum de deu cançons amb una duració d’entre tres i cinc minuts cadascuna. La banda intercala alguns temes en català amb uns altres en castellà, depenent del moment d’inspiració en què es trobés Barber a l’hora d’escriure la lletra. «Són històries que he pogut viure jo o que he pogut conèixer a través d’altra gent. Vull intentar explicar situacions de la vida que venen com el més difícil de superar, de l’amor tant en parella com sense... Coses quotidianes i un poc de crítica social», resumeix el cantant respecte al contingut de les seves cançons.

Pel que fa als sons i les melodies, Jon Baren es mou entre el rock i el pop rock, encara que Barber reconeix que no sabria encasellar la seva feina, assegura que realment fan el que els hi «agrada».

Entre el futbol i la música

Aquesta nova faceta artística de Barber no és nova. «De petit ja anava a música. Tocava la guitarra... però no em vaig atrevir a mostrar-ho fins al confinament, quan estava gravant el primer disc i va haver-hi gent que es va començar a assabentar d’aquesta faceta», explica.

Tot i continuar vinculat al món del futbol menorquí, en el qual compta amb una dilatada trajectòria tant com a futbolista en els seus anys a l’Alaior a Tercera Divisió o a l’extint Sporting Mahonés a Segona B, com entrenador o coordinador a diversos clubs de l’Illa com el CD Migjorn, l’Sporting de Mahón o el CE Mercadal, Barber ja duia temps amb ganes de formar una banda. «Era un somni que tenia, poder tenir una ‘bandeta’ per tocar en directe», expressa el vocalista.

I és que tot ha estat possible gràcies a la implicació dels seus companys. El bateria Josep Sales, també integrant de la Binigaus Band, comparteix anys d’amistat amb ell. Després, el guitarrista Pep Villalba, qui té coneixements de masterització i forma part d’Es Molí Estudis, ha estat el responsable de la producció i mescla de l’àlbum a aquestes mateixes instal·lacions, ubicades a Alaior. Per una altra banda, també l’acompanya el baixista David Vera, un argentí establert a Ciutadella i que ha estat la darrera incorporació del grup. «Fa dos estius fèiem concerts en acústic i no va ser fins a l’any passat que vam conèixer en David, amb qui hem començat a preparar el concert amb banda», indica Barber.
Així doncs, la seva primera actuació molt probablement arribarà per Setmana Santa. De la mateixa forma, s’acosta un estiu molt actiu per a Jon Baren.

Lo más visto