Síguenos F Y T I T R

Paca Florit mostra la seva ‘persiana amb art’

Paca Florit posa al costat de la seva persiana, una obra que combina tres portes diferents | ArtamBB

| Menorca |

La localitat alacantina dels Poblets va acollir a principis d’aquest mes d’octubre la intervenció artística ‘Persianes amb Art’. Aquesta exhibició de caràcter urbà, organitzada per l’associació ArtamBB, la Fundació Baleària i l’Ajuntament dels Poblets, té la intenció de transformar les persianes de les façanes de les cases del poble.

La celebració de la segona edició d’aquesta mostra a la comarca de Dénia ha comptat amb la participació de vint artistes i sis estudiants de Belles Arts arribats des de diferents punts de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears. Resulta que una d’aquestes artistes era la menorquina Paca Florit, qui es va animar a participar en el certamen. «M’han convidat a participar en l’elaboració d’una de les persianes del carrer principal d’aquest poble», explica animada.

Intenció

Sobre la seva obra, Florit comenta que va voler «representar la unió dels tres pobles que configuren l’actual poble de quasi 3.000 habitants». La pintora es refereix als antics nuclis de Setla, Mira-rosa i Miraflor, els quals es van ajuntar el 1971 i van adoptar oficialment el nom dels Poblets l’any 1991.

«La casa principal de la imatge, alta, vertical i amb tres nivells té tres portes que representen els Poblets», explica. D’aquesta forma, la porta més marinera faria referència a la platja de l’Almadrava, mentre que l’altra més  de terra mitjana representa un terreny més pla format per les terres d’al·luvió del riu Girona. En darrer lloc, la de baix de tot, amb una fulla de parra, fa al·lusió a l’Horta de la Marina Alta.

«La meva persiana està penjada a la casa del batlle del poble, vaig poder conèixer la família que residia a la casa i a la gent del poble, que en tot moment ens van acompanyar i ajudar en tot el que necessitàvem», assenyala Florit, qui assegura haver viscut «una molt bona experiència d’enriquiment personal» contribuint a «l’embelliment cultural» dels Poblets, una localitat que defineix com a «pintoresca».

Lo más visto