Síguenos F Y T I T R

Maó enceta el seu mercat medieval

Els carrers del centre presenten un ambient que pretén reproduir l'estètica pròpia de l'Edat Mitjana, amb nombroses paradetes amb productes artesanals

Una vintena de cavallers van participar en la desfilada, perfectament caracteritzats com a personatges medievals. | Javier Coll

|

Els actes centrals de la festivitat de Sant Antoni van començar ahir a Maó, amb una reconstrucció històrica de l'arribada d'Alfons III a la ciutat, i amb el mercat medieval en diferents carrers del centre.

El muntatge no va començar amb gaire bon peu, amb una inauguració del mercat sense acte d'inauguració, i amb un desajust horari que va confondre a molts, que cercaven els actes anunciats al programa i que es trobaren que tot s'havia endarrerit dues hores.

Finalment, passades les 19 hores, arribaren a l'Esplanada les tropes catalanoaragoneses del Rei Alfons III, formades per una vintena de cavalls dels Cavallers de Maó, molt ben caracteritzats i que ambientaren el centre de la ciutat.

La comitiva va passar per Ses Moreres, la Costa de sa Plaça i la Plaça de l'Ajuntament, abans d'enfilar el Carrer Sant Roc per arribar al Portal de Sant Roc. Un recorregut que fou seguit per un nombrós públic, que anava deixant pas tot obeint les ordres reials de «¡A un lado, abran paso al rey!», pronunciades, en castellà i no en català antic, per part dels soldats que, a peu, acompanyaven els cavallers.

El moment culminant de la recreació va tenir lloc al Portal de Sant Roc. Va ser des de les altures, a dalt de les antigues murades, des d'on el Rei Alfons III explicà els fets succeïts el 1287, amb la presa de la ciutat als sarraïns i la posterior rendició de l'almoixerif al que avui es coneix com el Castell de Santa Àgueda. Una narració que, tot i els esforços de la companyia, no va acabar de connectar amb el públic que seguia la representació, inspirada en els textos de l'època, des de la plaça Bastió.


Pati del Claustre

Després de la reconstrucció històrica, l'activitat continuà al carrer amb el mercat medieval fins a la nit. Al mateix temps, el pati del Claustre del Carme va guanyar protagonisme, amb una vetllada de Sant Antoni i una bona torrada de sobrassada i botifarró.

Un esdeveniment que comptà amb balls populars i cançó menorquina, a través de tres propostes musicals diferents. Primer hi va actuar Sa Xaranga des Xubec, que va donar pas al Grup Folklòric Es Rebost. Ja més tard fou el torn de Dj El Invitado, que completà una vetllada que va obtenir una bona resposta de públic.

Avui, dia de Sant Antoni, a Maó es farà la tradicional benedicció d'animals. Serà a partir de les 12.30 hores, al Carrer de Ses Moreres. Uns actes que aniran acompanyats del mercat medieval i dels actes de Maó Medieval.

Lo más visto