Síguenos F Y T I T R

La festa continua as Castell

El poble acull el segon dia de les festes de Sant Jaume, on la pluja ha sorprès durant la Davallada, el que ha fet accelerar el pas a músics i geganters per arribar a la plaça de l'Esplanada, on es celebra el jaleo

Una caixera repartint aigua-rós després de la Missa. | Isaac Pons de Rosa

|

Es Castell s'ha aixecat amb ganes de festa per celebrar Sant Jaume. Ja de bon matí, poc abans de ls vuit, ha començat el replec dels caixers que participen a la qualcada d'avui. Tot seguit, hi ha hagut diana florejada amb els gegants Jaume i na Roser, acompanyas per la Colla de Geganters i Grallers des Castell, així com la banda 'José y sus Muchachos'.

Un cop arreplegats els caixers, des de l'Ajuntament s'ha pujat a l'Església on s'ha celebrat a partir de les 11 hores la tradicional Missa de Caixers, amb presència dels cavallers i autoritats. Després de la Missa sobre les 12,15 hores ha començat la Davallada, on caixers, autoritats i tota la gernació s'han dirigit, acompanyats per la colla de Geganters i Grallers des Castell i Maó des de l'Església cap a la plaça. A la comitiva els hi ha sorprés una ràpida pluja, el que ha fet que músics i geganters acceleréssin el pas per arribar a l'Esplanada. El jaleo ha començat passades les 13,30 hores, mitja hora més tard del previst. Ja el capvespre està previst, que un cop finalitzat el jaleo i entregades les canyes verdes i les culleretes als participants de la qualcada, tengui lloc, sobre les 15 hores, la Convidada de Caixers a l'Ajuntament des Castell i es faci el tradicional repartiment d'aigua-rós. Ja el fosquet tindran lloc les corregudes al carrer des Port, abans que a les 21 hores soni el darrer toc de fabiol, i a mitjanit les festes s'acomiadin amb els focs artificials a l'Illa Plana.
Lo más visto