El temps va ser benevolent en la Diada de Menorca i les previsions de pluja no es compliren, pel que els menorquins van poder reviure un any més la processó de Sant Antoni a Ciutadella. En un ambient de fred i de sobrietat, la comitiva cívico-religiosa sortí de la Catedral després de la Missa, davant una gernació concentrada a la plaça i als principals carrers on tradicionalment trancorre el pas de la imatge de Sant Antoni. Hi havia presència policial i agents de paisà en els punts claus del recorregut, tot i que els actes es desenvoluparen amb normalitat i sense incidències.
A les 12.25 hores, els quatre portadors treieren la imatge de Sant Antoni per la Porta de la Llum, mentre la Banda de Música de Ciutadella sonava l'himne de la «Marxa reial», i la gent esclatava en un aplaudiment, amb algun xiulet espontani. Els tres regidors, representants de l'Ajuntament dalt cavall, cavalcaren. La primera, Esperança Juaneda, portadora del penó de Sant Antoni per ser la de més edat, seguida de Jaume Florit i Juana María Pons.
La Banda de Música inicià el recorregut pel carrer del Roser cap a la Contramurada, obrint el pas a la comitiva integrada pel clergat, la imatge de Sant Antoni, el bisbe Salvador Giménez Valls, i les autoritats. Entre els representants institucionals destacà la presència del president del Govern balear, José Ramon Bauzá; flanquejat pel president del Consell, Santiago Tadeo, i el batle de Ciutadella, Ramon Sampol.
Expectació a ses Palmeres
La processó cívico-religiosa va fer l'itinerari tradicional fins arribar a la plaça de ses Palmeres, on hi havia una multitud concentrada a l'espera d'assistir als Tres Tocs. Agustí Anglada va ser el responsable d'anunciar pel micròfon l'acte simbòlic que representa l'entrada de les tropes del rei Alfons III a la ciutat per l'antic portal de Maó. Passaven pocs minuts de les 12.50 hores, quan Esperança Juaneda entregà el penó a Noemí Camps, la regidora més jove de la Corporació, qui protagonitzà els tres cops damunt la rajola amb el símbol de la tau, emblema de Sant Antoni. A continuació, la banda tornà a sonar l'himne breument i el públic esclatà en un aplaudiment, amb algunes xiulades de fons. Un any més, el poble de Menorca rememorà la incorporació a la cultura cristiana i catalana, un fet històric que ha marcat fins avui la identitat dels menorquins.
Llavors, mentre el clergat entonava el «Te Deum», cant d'acció de gràcies, la processó continuà la desfilada enfilant cap el carrer de Maó i endinsant-se pels carrers antics de la ciutat i perpetuant el recorregut fet pel rei Alfons III. La imatge de Sant Antoni es feia sentir al seu pas amb la renou de la campaneta del seu bastó, acompanyat pel porquet. La processó arribà a la Catedral per desfer-se a continuació, després de cloure el cerimonial.