Síguenos F Y T I T R
Sant Joan 2015

Ciutadella s’engalana d’espurnes

L’encesa dels festers desperta les ànsies de festa de tot un poble i de milers de visitants

L’encís de la plaça des Born encesa. Es cremaren 11 festers, entre els quals destacà el del Cercle Artístic, il·luminant la senyorial arquitectura de la plaça, on es reuniren grans i petits per gaudir de la imatge de les fogueres de Sant Joan | Josep Bagur Gomila

|

L'encesa dels festers simbolitza la llum i el foc que anuncien les festes de Sant Joan i l'estiu. La festa es remunta en el temps, en una tradició mediterrània, i en el cas de Ciutadella, era el vespre que antigament es celebraven els balls encantats.

El costum ha revifat en els darrers anys, quan el Col·lectiu Folklòric de Ciutadella i grups de balls populars van reprendre l'organiztació de fogueres i balls fa més de 30 anys. Ara la tradició torna estar ben arrelada i el poble s'identifica amb la festa popular de la nit del festers. Aquest dilluns es cremaren 11 fogueres a diferents punts del nucli urbà. Entorn del foc sorgí la festa, el compartir menjar i beure, la música i els balls.

Milers de persones conqueriren els carrers, en família i entre amics, en la vigília de les festes, visitant els diferents festers. Ciutadella ja està plenament vestida d'alegria i amb ànsies d'encetar el Dissabte de Sant Joan.


Bullici a cada racó

L'ambient santjoaner es respirava la nit d'aquest dilluns a cada racó de Ciutadella. Els onze festers que es van encendre en diferents punts de la localitat van servir per donar caliu a una nit llarga per a molts, que no van deixar passar l'oportunitat d'esgotar les hores prèvies a l'inici de la festa. A les deu fogueres s'hi van afegir també altres sis festes de carrer, amb molta bulla arreu que es perllongà fins ben entrada la matinada.


[Lea la noticia completa en la edición impresa o enKiosko y MásoMy News]

Lo más visto