Síguenos F Y T I T R
Sant Joan 2015

Caragols del matí accelerats

Els de Sa Plaça i Ses Voltes han tingut només dues voltes per agilitzar la festa

Un cavall, fent 'entra'' a una casa | Josep Bagur Gomila

|

Després dels Jocs des Pla del matí, aquest dimecres els cavalls han pujat de nou cap a la ciutat. Abans del migdia, ja eren cap as Born per fer els caragols del matí. Enguany, més ràpids que mai, perquè no s'han fet les tres voltes de rigor, sinó que tant les Corregudes de sa Plaça com el Caragol de Santa Clara han tingut només dues voltes. És l'objectiu marcat tant pel caixer senyor com la junta de caixers, amb la voluntat d'agilitzar la festa.

A les dues manco quart ja s'havia acabat el caragol. Mentre, grans i petits han pogut viure amb intensitat un dels moments de festa més familiar, amb cavalls que fan entra a les cases i les capedetes que han aprofitat per fer els més petits.

El recorregut dels cavalls pel carrer de Santa Clara

Abans del migdia, els cavalls ja eren pujats de bell nou as Born, on s'endinsaren cap a Ses Voltes per a començar els replecs matinals. Molt ràpids, no s'ajustaren a les tres voltes protocolàries per així guanyar temps i complir el compromís del caixer senyor i la seva junta de començar els Jocs des Pla amb llum solar.

Les Corregudes a Sa Plaça tan sols consistiren en dues passades, que acabaren poc després de les dotze i mitja. I hagués anat més àgil, si no fos perquè un genet hagué de baratar el seu cavall.

Així que, restablert l'ordre, la qualcada enfilà camí cap al carrer de Santa Clara que, a l'igual que els voltants del monestir, ja era ple de gent desitjosa de visitar cases de familiars i amics entre capadetes infantils, mentre els cavalls fan entra.

La disbauxa, en família, amb el protagonisme compartit de petits i grans, de pares i fills, durà fins les dues menys quart, moment en què es donà per acabat el caragol, també de dues voltes. S'anava guanyant temps al rellotge.

Lo más visto