Des de bon matí Alaior respirava ambient de festa. Per endavant hi havia tot un dia per gaudir dels amics, la família, els cavalls, la música i el bon ambient. A les 9 del matí, la Banda de Cornetes i Tambors i la Colla Gegantera i Grallera d'Alaior entonaven els primers ritmes per anunciar que la festa es reprenia. A la mateixa hora els cavallers iniciaven el replec desde diferents punts i feien el primer dels recorreguts pel poble.
Els carrers, plens de famílies i amb una gran presència de visitants, s'anaven omplint a mesura que passaven els minuts. El sol deixava clar que no tenia cap intenció de donar treva i les gorres, els capells i, sobretot, les pistoles d'aigua entre petits i grans ajudaven a refrescar l'ambient.
Ja sense cavalls, els membres de la qualcada s'han dirigit cap a l'Ajuntament on s'hi ha afegit la Corporació municipal. Enmig d'un respectuós silenci s'ha iniciat el trasllat de la imatge de Sant Llorenç des del Consistori fins a l'església de Santa Eulàlia al ritme de la Banda Juvenil d'Alaior.
Passaven pocs minuts de les 11 del matí quan el fabiol ha sonat davant la porta de l'església, anunciant l'arribada de la qualcada, amb la imatge de Sant Llorenç. De dos en dos, els cavallers han entrat en fila, ocupant les seves posicions. L'expectació era màxima per presenciar la tradicional Missa de Caixers, que ha oficiat el bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor Sebastià Taltavul.
Mentre finalitzava la missa i els cavallers han pujat de nou als respectius cavalls, la plaça agafava temperatura per a l'inici del jaleo. A l'escenari, la Banda de Música des Migjorn Gran esperava el moment per començar a sonar i a baix s'acumulaven els més valents, tot desitjant l'entrada dels cavalls. A les 12.47 el fabioler, Cristóbal Vinent, ha entrat a plaça per fer entrega de la bandera a l'alcaldessa, Misericòrdia Sugrañes, donant inici al Jaleo.
Els 78 caixers participants han mostrat les seves habilitats sobre el cavall davant una plaça entregada i, ara ja sí, plena fins a la bandera tot i l'imponent sol del migdia. El caixer capellà, Joan Tutzó, era dels qui més animava la festa des de dalt el cavall, oferint una gran rialla i gaudint d'allò més. Fet, que el va convertir en un dels més aplaudits pels assitents. A la segona volta s'ha procedit a l'entrega de canyes i culleres als cavallers. Acabat el multitudinari jaleo, els caixers van acomiadar el caixer batle davant l'Ajuntament i, acte seguit, el caixer capellà davant la Rectoria. Mentre deixaven la bandera al Consistori la festa seguia a la plaça, al ritme de la samba.