Síguenos F Y T I T R

Matí de cavalls a Ciutadella

El Club Hípic va acollir una nova edició del seu Espectacle Eqüestre Sant Antoni, en un dia en què la meteorologia va afavorir la nombrosa assistència de públic per gaudir de les actuacions

varietat. El públic assistent va poder gaudir d?un entretingut repertori d?actuacions, on els genets i els seus cavalls van demostrar la seva perfecta compenetració alhora d?executar els exercicis.

| Ciutadella |

Més d'un miler de persones van assistir ahir dematí a l'Espectacle Eqüestre Sant Antoni 2009 que va tenir lloc al Club Hípic Ciutadella. El bon dia que va fer va afavorir força la presència a les instal·lacions hípiques des de primera hora del matí per veure de prop els vint-i-quatre cavalls que hi van prendre part.
Un espectacle en el que s'hi van poder veure pràcticament totes les disciplines de l'hípica, des de salts d'obstacles fins a carrusels de doma menorquina, mostres de volteig o demostracions de garrotxa, entre d'altres.

En total hi va haver set actuacions. La primera d'elles va ser a càrrec de Bep Lluís Bosch i set dels seus alumnes, Cristina Torrent, Cristina Marquès, Anna Benejam, Josep Bosch, Natàlia Janer, Clara Marquès i Lluís Femenies, que van presentar un carrusel de doma clàssica.

Seguidament va ser el torn dels alumnes de l'Escola Municipal, que juntament amb el seu professor, Bep Lluís Bosch, van realitzar un nombre de volteig. Hi van participar Marta Camps, Joan Domingo, Marina Moll i Roser i Jordi Toledo. Els cinc joves van demostrar la seva habilitat sobre el cavall, amb exercicis gimnàstics que requereixen un gran equilibri, com posar-se dret sobre els lloms de l'equí, muntar l'animal anant al trot, o realitzar figures combinades.

Des dels estables de Son Martorellet, de Ferreries, hi van prendre part Enric Barber i Jordi Triay, en una demostració de pas a dos de regnes llargues. Una disciplina en la que es va poder comprovar la compenetració dels preparadors i els seus cavalls, a partir només del contacte amb les regnes.

La quarta actuació va ser de doma menorquina, a càrrec dels genets José Manuel Contreras, Siscu Castell, Joan Gener, Joan Pons, Juan José Jurado i Toni Contreras, tots ells de les Quadres Can Bernat de Ciutadella. Els sis cavalls van oferir un carrusel de doma menorquina en el que es van poder veure exercicis i figures al pas, al trot i al galop, així com moviments d'alta escola, com per exemple el típic bot.

Maite Vivó, Andreu i Agnés Busutil i Maria Simó van ser els encarregats d'aportar l'ingredient de la velocitat mitjançant els salts en un circuit amb vuit obstacles distribuïts sobre la pista, mentre que Josep Guàrdia i Eva Cardona van fer una demostració amb un carruatge de ciutat i parc, del tipus Victoria vis a vis, que es va començar a utilitzar a França a mitjans del segle XIX.

La darrera actuació la van protagonitzar Lluc Gomila i Tomeu Riera, del Club Hípic Ferreries, amb una demostració de garrotxa, amb cabrioles, mitges cabrioles a dreta i esquerra, cercles, canvis de peu o els típics "arreons" i frenades. Tot, portant els genets una garrotxa, una barra de llenya de 3,6 metres que s'utilitzen al sud de la Península en el món dels toros.

sorteig
Un altre dels atractius d'aquesta dissetena edició de l'Espectacle Eqüestre Sant Antoni va ser la rifa d'un poltre. Un exemplar de nom "Xiulu", fill de "Robi" i "Pluma", criat al lloc de Santa Victòria. Al final de les actuacions, i abans que els participants a la demostració recollissin els seus obsequis, es va realitzar el sorteig, donant per vencedora Maria Marquès Torres, que havia comprat la papereta amb el nombre 1.492, que va sortir premiada.
Lo más visto