Síguenos F Y T I T R

Menorca celebra amb joia la Pasqua

Menorquins i visitants van viure el Diumenge de Resurrecció animats pel cant del "Deixem lo dol" i recordant el misteri de la Salvació assistint a la processó de l’Encontre i celebracions eucarístiques

Maó. Davant de desenes de persones, la imatge de la Verge de l’Esperança i del Jesús Ressuscitat van trobar-se a les portes de Santa Maria, on la missa de Pasqua fou presidida per monsenyor Giménez - Javier

| Maó |

El cant del "Deixem lo dol", el simbolisme de la processó de l'Encontre, en la que Jesús Ressuscitat i la seva Mare es troben, la felicitació als malalts i la joia de la missa de Pasqua van escampar per tota Menorca la bona nova de la Resurrecció en un dia que va aixecar-se ennuvolat i gris, com si fos aliè a la festa que es celebrava.

A Maó, malgrat el vent, el fred i l'amenaça de pluja, desenes de persones van congregar-se a la plaça Constitució per assistir a la processó de l'Encontre. El retronar dels tambors i la repicada de campanes acompanyaven la sortida de la imatge de Jesús Ressuscitat de l'església de les Concepcionistes a les 11.30 hores.

Membres de la Confraternitat de Sant Corneli Centurió i de les confraries del Via Crucis, Sant Pere, la Pietat, la Sang i el Sant Sepulcre, tambors i cornetes de totes aquestes confraries i l'Abergavenny Brass Band del País de Gal·les precediren la desfilada processional presidida per monsenyor Giménez, que va recórrer els carrers del centre de la ciutat.

Mentre, la imatge de la Verge de l'Esperança, portada pels confrares de la Soledat, sortia del temple de Santa Maria, a les portes del qual retornaria minuts després per retrobar-se amb la del Ressuscitat. Era migdia quan sonava el "Regina Coeli", interpretat per la coral de l'Orfeón Mahonés i a la formació gal·lesa, preludi de les tres inclinacions amb les quals s'escenifica la trobada de la Verge amb Crist Ressuscitat. La gelor de l'ambient va contagiar els aplaudiments i la repicada de campanes, donant caliu al moment l'Abergavenny Brass Band que va amenitzar l'entrada a Santa Maria amb l'Al·leluia de Händel.

La contenció va predominar en una celebració en la que el bisbe Salvador va animar els fidels a experimentar la bona nova i transmetre-la amb alegria, vivint la vida atents als "vents de dalt, que no són altra cosa que la generositat, la pau, la bondat, la veritat i la caritat intensa" i en la que la col·lecta va destinar-se als afectats d'Haití i Xile i a cobrir les necessitats d'aliment a les persones que pateixen mancances a la ciutat de Llevant.

Alaior

A Santa Eulàlia, el Diumenge de Pasqua de Resurrecció va celebrar-se amb el caràcter íntim i l'austeritat que ha presidit tota la Setmana Santa. Nombrosos fidels van assistir a la celebració de l'Encontre que es desenvolupà a l'interior de l'església parroquial, animada per la Coral Mixta del Centre Cultural, i a la missa posterior.

La formació alaiorenca, dirigida per Kuba Klevtosova i acompanyada al piano per Orest Lemekh, va sortir al carrer per cantar el "Deixem lo dol" i d'altres peces, que han fet arribar als carrers l'esperit de la festa més gran de la cristiandat, segons informa Arcadi Gomila.

Es Migjorn

El dia d'hivern no va acallar l'alegria de Pasqua as Migjorn, on es visqué amb intensitat a la parròquia de Sant Cristòfol i a tot el poble. Sa Plaça va ser l'escenari de la trobada de les imatges de Crist Ressuscitat i de Maria on dansaren als sons del "Regina Coeli", interpretat per la Banda de Música de la localitat i un potent cor parroquial. que afinaren les seves veus per lloar el Crist que, com havia dit, ha ressuscitat.

Després s'organitzà una petita processó on la Banda interpretà una bella marxa processional nova, "Esperanza Macarena" que donà solemnitat i harmonia a una jornada del tot festiva. Un cop arribats al temple parroquial de nou s'interpretà el "Regina Coeli", presidint la celebració eucarística, que va estar amenitzada pel cor parroquial dirigit per Àgueda Sales, Cristòfol Vidal.

El rector instà a tots els presents a ser com les dones que apareixen a l'evangeli de Joan, a convertir-se en testimonis del ressuscitat a tot arreu, especialment entre els veïns i veïnes, informa Llorenç Sales Barber.

Lo más visto