Síguenos F Y T I T R

Josep Massanés guanya el premi Francesc d’Albranca

lliurament. Es va celebrar ahir a la tarda al Centre Cultural - J.J.

| Ferreries |

La XXIX edició del concurs literari Francesc d'Albranca ja té guanyadors. En un acte celebrat al Centre Cultural de Ferreries, amb la sala plena de gent, la secretària del jurat féu públic els guanyadors en cada categoria. Així, en la de majors de 18 anys, Josep Massanés Nogués, amb "El comandant Draper", assolí el primer guardó, quedant com a finalista Laura Rotger Coll amb la narració, "La nena que observava l'home que portava un barret de copa". El guanyador en aquesta categoria fou premiat amb 450 euros.En la categoria D (de 16 a 18 anys), Josep Pons Sansaloni, i la seva obra, "La mirada del penjoll", quedaren en primer lloc, guardonat amb 150 euros, sent finalista "Crispetes amb secret", de Maria Mir Martí. La categoria C de quart d'ESO fou declarada deserta. Dins la mateixa categoria, però per a tercer d'ESO, el guardonats foren: Marta Barber Arguimbau amb "Existeix, és real", i Maria Coll Bagur, amb "Ditxosos somnis".

En la categoria B, segon d'ESO, Roser Vidal Vidal i la seva narració, "La rutina de sempre", quedaren en primer lloc, i finalista; "La revolta", de Josep Gayón Arguimbau.

En la mateixa categoria, però per a primer d'ESO, Teresa Allès Coll, guanyà amb el treball, "El nostre somni", i Toni Torres Coll, quedà finalista amb "El petit músic".

A la categoria A, sisè de Primària, Marta Barber Gomila, amb "Maleïdes bambes", quedà en primer lloc, i "Un món petit", de Pere Quim Coll Allès, fou el finalista.

En la categoria cinquè de Primària, Pau Benejam Coca, i "Una excursió al castell de Santa Àgueda", foren els guanyadors, i Roser Maria Coll, amb la narració, "Els extraterrestres nouvinguts", com a finalista.

El jurat, format per Ana Sánchez, Fàtima Anglada, Neus Castellvell i Joan Janer, presidits per Àngela Coll, regidora de Cultura, féu constar la qualitat narrativa de les obres guanyadores, malgrat en algunes d'elles es trobessin problemes gramaticals, així com lamentar que, per no complir les bases del concurs, dos dels treballs presentats fossin eliminats, especialment un de la categoria D, el qual consideraren de qualitat.

Tots els guanyadors, exceptuant els de les categories E i D, reberen premis amb material didàctic. Juntament amb els finalistes, les seves obres seran publicades en el quadern del concurs Francesc d'Albranca que es publica any rere any.

Lo más visto