Síguenos F Y T I T R

Maó+Flors, la ciutat millora el seu atractiu

L’àmplia participació ciutadana és el fet més destacat de la tercera edició

Flors. Les decoracions dels floristes transformen els espais oferint noves i interessants perspectives - Arxiu

| Maó |

Maó+Flors arriba a la seva tercera edició amb ganes de convertir la ciutat en una gran festa de colors durant dos dies, el cap de setmana del 15 i 16. L'Ajuntament de Maó, amb la col·laboració del Consell i de la Fundació Destí, han aconseguit impulsar la participació ciutadana, que s'ha animat a realitzar diferents tipus d'activitats i organitzar actes que sumen a l'embelliment d'espais que els floristes decoraran per a l'ocasió. Des de les escoletes als casals de gent gran, els escoltes i altres col·lectius, ja es troben treballant per atendre amb múltiples detalls l'allau de visitants que rep la ciutat aquests dies.El programa és més extens que mai i carregat de novetats, algunes guardades gelosament com a sorpreses... El II Festival de Teatre Infantil dóna el "sus" aquest divendres amb una sèrie d'actes que els més petits viuran amb alegria al carrer. Però la festa de Maó+Flors s'intensifica realment el pròxim cap de setmana, i l'enceta el que és el primer Festival de Música M-Sona, que no aturarà de fer música per places i carrers des de divendres al capvespre fins diumenge a la nit. Bastió de s'Illa, Grup Xalandrí, Els Cantaires, S'Esclat, Trio Arrels de Menorca, Joana Pons i S'NSMBL són alguns dels grups que posaran la banda sonora continua a Maó+Flors.

Altres novetats importants són els nous espais que es sumen al goig de veure's colorejats i perfumats amb flors i plantes. El soterrani del Principal de Guàrdia i el pati d'una casa del carrer Ferran són dos casos. També s'ha de celebrar la iniciativa de plantar intensitat de colors i olors a espais públics com la plaça Colón, amb una creació de l'Escola d'Arts de Menorca, una fira d'artesania i floral al Claustre del Carme, la mostra de patchwork a la plaça Constitució. Ningú s'ha animat encara amb el Pont de Sant Roc... una llàstima.

Maó+Flors suma la participació de 10 espais decorats per floristeries, 12 altres espais públics en els que s'hi realitzaran diferents activitats i 73 comerços que decoraran els seus mostradors per a l'ocasió. Enguany sumen set les pastisseries i forns que sorprendran el públic amb noves creacions per degustar; set llibreries que dediquen el seu espai principal a bibliografia relacionada amb el tema natural, les galeries d'art, entre les que destaca la del port Tres3tres, que, a més d'exposició, també oferirà un taller.

Maonesos, maoneses i menorquins en general estan convidats a passejar per la ciutat floral, a la que també s'espera rebre els turistes que estiguin de pas per l'Illa. Per aquest motiu, la Fundació Destí distribuirà un fulletó en quatre idiomes perquè ningú es perdi l'ocasió.

Lo más visto