Síguenos F Y T I T R

Vicent Llabrés i Joan Mercadal, primers diaques permanents de la Diòcesi menorquina

La Seu ha acollit una emotiva celebració en la que els dos aspirants han rebut l'ordenació de mans del bisbe Salvador

L’assemblea ha mostrat la seva satisfacción aplaudint un cop ordenats a Joan Mercadal i Vicent llabrés. - Miriam Traïd

| Maó |

Que el camí de la fe no es recorre només recolçat en un do, sino que necessita d'altres que, beneïts amb aquest mateix do, donin alé i sàpiguen compartir dubtes i certeses, alegries i desesperançes va quedar ben palés durant l'ordenació diaconal de Vicent Labrés Riudavets i Joan Mercadal Victory celebrada avui al migdia a la Catedral de Menorca, sota la presidència de monsenyor Giménez.


Les esposes dels aspirants i les seves filles, familiars, amics - entre ells, un diaca arribat des de Solsona-, una trentena de preveres i creients provinents de diferents punts de l'Illa han acudit a Ciutadella per viure un moment molt especial per a la Diòcesi menorquina, el de la confirmació de del diaconat permanent, ministeri instituït en abril de 2007 que haurà d'enriquir-se i crèixer de la mà dels seus primers exponents.

Després d'un assossegat i curós procés de discerniment, tutelat per mossen Bosco Faner, i de la seva ordenació, Llabrés y Mercadal Victory s'han convertit en els primers diaques permanents de Menorca, tenint a partir d'ara que treballar per fer realitat un ministeri adreçat a fer present Jesús Servidor i que ha de convertint-los en el fil conductor entre el poble i el clergue mitjançant la Paraula, la caritat I el servei a l'altar.

En la seva homilía, el bisbe Salvador ha demanat a Llabrés y Mercadal Victory que desenvolupin aquest ministeri amb "senzillesa, solicitud i profunda alegria". Un cop finalitzada la celebració, la festa s'ha traslladat al Claustre del Seminari on s'ha compartit un petit refrigeri mentre els diaques eren felicitats per familiars i amics.

Lo más visto