Síguenos F Y T I T R
Gent de casa

"El Molí de Baix de Sant Lluís té més de 300 usuaris"

Ita Riera i Torrent. coordinadora de Joventut de Sant Lluís

Ita Riera - Gemma Andreu

| Maó |

autofitxa
Em dic Ita Riera i Torrent. Vaig néixer el 1964 a Maó, però som natural de Sant Lluís. Som fadrina i mare d'una filla de quatre anys. La meva professió és administrativa, del departament de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Sant Lluís, i tenc una llarga experiència dins el camp del lleure. M'agrada escriure, la decoració, la jardineria, anar en bicicleta, la lectura, escoltar música, el cinema espanyol, caminar a la vorera de la mar i pel camp. I el que més m'agrada és estar present a la vida quotidiana del nostre poble.

El Molí de Baix de Sant Lluís s'ha convertit en tot un referent pel jovent del poble. Com funciona?
La filosofia emmarca el Molí com un casal social d'activitats per a joves i per a al·lots, un servei per a les famílies i a més totalment gratuït. D'any a any s'ha anat ampliant l'equipament com a forma de reclam, però el més important és la tasca que els monitors realitzen dia a dia. El programa està dividit en diferents serveis. Per a al·lots, ludoteca infantil I, ludoteca infantil II; per a preadolescents, espai juvenil; per a joves, espai jove I, espai jove II i CAP7. També hi ha el Punt d'Informació Juvenil, que dinamitza la pagina web del Molí, la revista juvenil "XTU", les associacions juvenils, el programa Europeu "Juventud en Acción" i el programa de corresponsals "Jo també soc corresponsal". I una cosa que també s'ha de ressaltar és la tasca transversal que Joventut fa amb els Serveis Socials i el Col·legi Públic, per fer una millor intervenció.

Quines són les principals activitats dirigides als més petits?
El programa d'activitats es dur a terme amb dues ludoteques; per a al·lots de quatre a sis anys i per a al·lots de set a nou anys. Aquestes mini-ludoteques ofereixen una aula de tallers, un racó de jocs didàctics, una aula per a jocs de moviment i molt puntualment una aula d'informàtica i un espai de projeccions. També, es disposa d'un espai escènic, que tant facilita la pròpia espontaneïtat dels al·lots, com a vegades es contracta algun petit espectacle.

Per als més joves, quines són les propostes que els ofereixen?
Les propostes són diverses, normalment l'equip de monitors que es reuneixen cada quinze dies planifica les activitats mensualment, però abans sempre han treballat amb els usuaris a fi d'atendre també les seves propostes. Les activitats en què poden participar tant poden ser tallers creatius como sortides, activitats musicals, de moviment, etcètera, i sempre fomentant una bona relació entre ells i sota una conducta amb hàbits saludables.

Quants usuaris fan ús de tots aquests serveis?
El curs passat vam arribar a la xifra de 310 usuaris entre tots els programes. El present curs ens ha despistat una mica, ja que nosaltres pensàvem que amb la crisi les famílies optarien més pel servei gratuït que no per l'àmplia oferta cultural i esportiva que se dóna en el nostre municipi i a més de pagament. I en canvi, els llistats d'inscripcions demostren un considerable augment.

Lo más visto