Síguenos F Y T I T R
Gent de casa

"El Palau de la Música és el millor escenari on he actuat"

Helena Muntaner. Estudia el Grau Superior de Violí al Conservatori del Liceu

| Maó |

Autofitxa. Em dic Helena Muntaner Payeras, tenc 22 anys i sóc de Maó, tot i que ara visc a Barcelona. Quan acabi els estudis m'agradaria formar part d'alguna orquestra professional, però no descart exercir de professora. Els meus primers passos en el món de la música els vaig fer a l'Ateneu.

Amb vuit anys ja va començar a estudiar violí. D'on li ve la seva afició per aquest instrument?
Mon pare sona l'oboè des de fa molts anys. I a casa sempre hi havia música. Però em vaig apuntar a classes de violí per casualitat. Estava convençuda que volia ser flautista. Tot i així vaig anar a matricular-me i quan vaig arribar a casa li vaig dir a la meva mare que m'havia apuntat a violí. Encara no sé molt bé per què.

I des de llavors no ha parat d'estudiar...
No. A Menorca vaig cursar el Grau Elemental i la meitat del Grau Mitjà de Violí. Amb 18 anys vaig marxar a Barcelona i ara estic fent el Grau Superior al Conservatori del Liceu. Em falta un any per acabar.

Què va suposar per a vostè poder formar part del Conservatori del Liceu?
Em va fer molta il·lusió, però estava una mica impressionada. Saps del prestigi del centre i del renom dels professors i imposa. A més, hi ha molta competitivitat. Tot i així, m'hi vaig adaptar i he fet bones amistats.

Quantes hores diàries assaja?
Cinc al dia. S'ha de fer molta feina a casa. En realitat, hores de classe en tenim poques, unes set a la setmana.

Quins sacrificis li ha comportat el fet de dedicar-se a la música?
Quan era petita, que mentre els companys anaven al parc o a passejar, jo havia d'anar al Conservatori. Però quan les coses et surten bé, et sents recompensada.

Ha pensat què vol fer quan finalitzi els estudis?
Sí. M'agradaria poder treballar i alhora seguir formant-me. A Barcelona o allà on sorgeixi una oportunitat. De moment no he pensat en tornar a Menorca.

Quan es va iniciar en l'estudi de violí ja sabia que volia dedicar-s'hi a nivell professional?
Tenia molt clar que m'agradava la música i mai vaig descartar aquesta possibilitat, excepte una temporada que deia que volia estudiar Belles Arts. Però quan va arribar el moment d'anar fora a estudiar, vaig elegir aquesta opció.

Forma part de cap orquestra en l'actualitat?
Sí. Estic a l'orquestra del Conservatori del Liceu, a la de la Universitat de Barcelona i a l'Orquestra Simfònica de Joves dels Països Catalans.
A més, aquest estiu he format part de la Maribor International Orchestra. M'ho he passat molt bé perquè m'ha permès viatjar a països com Eslovènia, Sèrbia o Itàlia.

Amb quin dels escenaris en què ha actuat es quedaria?
Amb el Palau de la Música de Barcelona. És el millor lloc on he actuat. No em va decebre.

Lo más visto