"És important mantenir les arrels com a poble, i treballar junts per edificar una societat que, tot i la seva pluralitat, manté la unitat i s'esforça per a mantenir la pau". Aquestes foren les paraules que es llegiren a la plaça de les Palmeres poc abans que Juana Maria Pons, la regidora més jove de l'Ajuntament de Ciutadella, fes els Tres Tocs que commemoren l'entrada del rei Alfons III a la ciutat. Era el moment central del dia a Ponent, l'acte culminant de la processó que començava cap a les dotze i mitja del migdia a la plaça de la Catedral.
La imatge de Sant Antoni sortia del temple sota l'atenta mirada de desenes de persones, moltes d'elles amb càmeres a les mans per immortalitzar el moment. Sortia també la corporació municipal, encapçalada per la batlessa Pilar Carbonero i per la regidora Juana Maria Pons, qui entregà el penó de l'antiga Universitat de Menorca a Jordi Salord Bosch, el regidor de més edat, qui fou el primer a pujar dalt cavall. L'acompanyaren Antoni Anglada i Guiem Bosch, qui feren el recorregut des de la plaça de la Catedral fins a la de les Palmeres a lloms de tres cavalls negres engalanats amb buldrafes brodades amb l'escut de Ciutadella.
Rere els cavallers es col·locà la representació religiosa, encapçalada pel bisbe de Menorca, Salvador Giménez, i el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, acompanyats de preveres de diferents parròquies. Després d'ells, la imatge del Sant, i a continuació la representació política, amb la corporació municipal al capdavant (amb l'absència de Maite Salord, malalta de grip), seguida del president del Consell, Marc Pons, la portaveu del Govern balear, Joana Barceló, la presidenta del Parlament balear, Aina Rado, el senador per Menorca, Artur Bagur, diputats estatals i autonòmics, consellers, el director insular de l'Estat a Menorca, Javier Tejero, els batles de Ferreries, Es Migjorn Gran, Es Mercadal i Alaior, i el president del PP balear, José Ramon Bauzà.
Tota la comitiva es dirigí llavors cap al carrer del Roser, per seguir per Artrutx i agafar després la Contramurada. La principal avinguda de la ciutat estava plena de gent contemplant el pas de la processó, i a mesura que un s'atracava a la plaça de les Palmeres, la gernació era major. Des dels balcons, molts d'ells engalanats amb banderes, eren molt els curiosos que contemplaven la imatge de Sant Antoni. Als balcons de la plaça de les Palmeres no hi cabia ni una agulla per contemplar els Tres Tocs, que es produïren quan passaven set minuts de la una del migdia. Després, la processó enfilà el carrer de Maó per tornar cap a la Catedral a través de carrerons. Una vegada al temple, es deixà la imatge del Sant i s'entonà el "Te Deum", cant que ja no s'interpreta a la plaça de les Palmeres sinó a l'intimitat del temple. Després, la comitiva política es dirigí a l'Ajuntament, per deixar el penó i donar per acabada la processó.