Síguenos F Y T I T R

El viatge a través del coneixement de 70 alumnes

La UIB celebra a la sala de Sant Diego l'acte de graduació de l'any acadèmic

cerimònia. L’acte de graduació es va celebrar a la sala de cultura Sant Diego d’Alaior - Gemma Andreu

| Alaior |

Trenta estudiants de l'extensió universitària de la UIB a Menorca s'han graduat enguany, a més de quaranta alumnes que han superat els cursos de postgrau.
Així, una setantena de titulats arribaven ahir al final d'un viatge pel coneixement, una travessia amb punt i seguit perquè "la formació i l'aprenentatge és un llarg camí que no acaba mai", segons remarcà ahir la rectora de la UIB, Montserrat Casas, a la cerimònia de graduació celebrada en una abarrotada sala de cultura Sant Diego d'Alaior.

Els estudiants, acompanyats per familiars i amics, van poder compartir records i experiències. I l'encarregada de fer-ho extensiu a tot el públic fou l'alumna Paloma Serrano, diplomada en Infermeria. El seu grup passarà a la història ja que amb la reforma del pla Bolonya és l'última promoció en diplomades en Infermeria. El seu procés d'aprenentatge ha estat "complicat", ressaltà, per la complexitat de la infraestructura sanitària. Però malgrat això aquestes diplomades -tot són dones- han lluitat per tal que la propera vegada que es posin l'uniforme ja no calgui dotar-la del rivet blau d'estudiants.

El vicerrector d'Economia i seus universitàries, David Pons, informava ahir que de cara al proper curs, l'extensió universitària de Can Salort incorporarà un màster oficial d'Educació Inclusiva que a dia d'avui compta amb una quinzena de pre-inscrits d'un màxim de vint places. Pons confia en tornar a superar la barrera del centenar d'estudiants de nou ingrés a més del mig milenar d'inscrits que continuaran la formació. Per la seva banda, la seu illenca incorporarà el tercer any dels estudis de grau amb Pla Bolonya que, segons Pons, "no podem fer més que valoracions positives d'aquesta nova orientació pedagògica".

A l'acte acadèmic, el director general d'Universitats, Recerca i Transferència del Govern, Miquel Deyà, parlà d'una societat que necessita "d'elits formades i de coneixements continus per tal de retornar a Menorca aquell equilibri empresarial i educatiu que tant l'ha definida".

Per la seva banda, el president del Consell, Santiago Tadeo, emfatitzà l'alt cost que suposa el manteniment d'una universitat, "una inversió necessària i imprescindible per aconseguir una societat formada i apte pels temps actuals".

La batllessa d'Alaior, Misericordia Sugrañes, recomanà a tota la societat "que es miri la universitat no com un edifici sinó com un àmbit viu" on es cou coneixement i aprenentatge.

La rectora de la Universitat, Montserrat Casas, tancà el torn de parlaments assegurant als graduats que "sou la generació més ben preparada de la història de les Illes i la que ha tingut més possibilitats d'accés a la formació superior". Va creure imprescindible "considerar l'educació com a inversió i no com a despesa" perquè és l'aposta més important per a la riquesa d'un país. Va demanar alhora la implicació de totes les institucions en el coneixement i la creativitat per tal de continuar i incrementar les sinergies establertes amb el món empresarial.

Lo más visto