autofitxa
Vaig néixer el 25 d'octubre de 1988 a Ferreries. Vaig estudiar Disseny de Patronatge de Calçat a l'Escola Felicidad Duce de Barcelona. Posteriorment, vaig marxar a Milà per continuar la meva formació a l'Escola Ars Sutoria i al novembre de 2009 vaig començar a treballar per l'empresa Tempe, del Grup Inditex. El passat mes de juny vaig tornar a Menorca i, des de llavors, treballo com a dissenyador a Pons Quintana.
Quan es va començar a interessar pel disseny de calçat?
Vaig començar a estudiar Disseny Gràfic a l'Escola Massana de Barcelona i, per ampliar coneixements, vaig apuntar-me a un curs de Disseny i Patronatge de Calçat que oferia l'Escola Felicidad Duce. Sempre m'havia agradat el món del calçat i, tenint en compte que a Menorca hi ha molta tradició, vaig encarrilar la meva carrera cap a aquest àmbit.
Va deixar de banda el disseny gràfic?
Sí. En fer el primer curset em vaig adonar que m'agradava més el disseny de calçat i, a més, se'm donava millor. Vaig obrir els ulls en quedar finalista en un concurs a nivell nacional organitzat per Tempe, del Grup Inditex, una empresa que s'encarrega dels accessoris i el calçat de totes les marques del grup.
Com va sorgir l'oportunitat de marxar a Milà?
En acabar els meus estudis a Barcelona vaig decidir continuar la meva formació a Milà, que és un dels focus europeus de la moda. Durant tres mesos vaig estudiar anglès i italià i, al gener de 2009, vaig partir cap a Itàlia.
En tornar a Espanya va fer feina per a Zara...
Sí. En novembre de 2009 vaig començar a fer feina com a dissenyador de calçat per a Tempe i, en concret, per a la marca Zara. La seu estava a Alacant i em vaig haver d'establir allà.
Com va anar l'experiència?
Molt bé. S'ha de dir que el ritme era molt fort perquè cada temporada es presenten quatre petites col·leccions. Les decisions relacionades amb el disseny s'han de prendre de manera molt ràpida, no et pots aturar ni mirar cap enrere. A més, havíem de viatjar amb regularitat fins a A Coruña per establir una estratègia comuna amb els dissenyadors de roba.
Quins elements es tenen en compte a l'hora de dissenyar una sabata?
A l'inici de cada temporada viatgem a ciutats com París, Milà o Londres per observar les tendències i els colors que es porten. A partir d'aquestes estades a l'estranger enfocam la nostra col·lecció.
Ara treballa per a Pons Quintana...
Sí, des de juny. Pons Quintana només fa dues col·leccions anual però el ritme també és fort perquè és una empresa dedicada gairebé exclusivament a la fabricació de calçat. A més, fem un producte de molta qualitat, els materials que emprem són de gama molt més alta que els que s'utilitzaven a Zara.
Quines són les tendències en l'àmbit del calçat?
La veritat és que ja estem preparant la temporada tardor-hivern de l'any 2012. Es portaran els colors ataronjats i mostasses, a més dels colors terra. També guanya força l'estampat de serp, així com les cunyes i els models més abotinats.