Síguenos F Y T I T R
Gent de casa

"No n'hi ha prou en ser fill de pagesos, també s'ha d'estudiar"

alberto gomila, tomeu moll, pedro martí i sergio riudavets alumnes de sa granja

Autofitxa

Som n'Alberto Gomila, vaig néixer l'any 1994 i faig feina a Son Olivar de Dalt de Ciutadella. Som en Tomeu Moll, vaig néixer l'any 1993 i visc a ses Fontanelles des Mercadal. Som en José Pedro Martí, vaig néixer a l'any 1992 i visc a Capifort de Maó. Som en Sergio Riudavets, vaig néixer l'any 1992 i visc a Montgofre Vell de Maó. Tots estudiam a Sa Granja el segon curs del cicle formatiu de grau mitjà de tècnic en Explotacions Agràries.

Des de quan sabeu que voleu dedicar-vos a fer feina al camp?

Alberto. Des de que era petit. Ningú a la meva família ve de la pagesia però me cuidava na Pilar de Son Olivar, fins que vaig tenir deu anys. El seu fill, en Siscu Pons, em va ensenyar a qualcar i d'aquí la meva afició als cavalls. Ara faig feina en aquest mateix lloc de missatge a més d'estudiar a sa Granja.

Tomeu. Mon pare ja va estudiar aquí i jo des de sempre he volgut venir a sa Granja i ser l'amo de ses Fontanelles. Ara al lloc em dedic a munyir, tenim quaranta vaques.

José. Tant mon pare, en Sebastià, com ma mare, na Maria, van estudiar a sa Granja. Jo també ho tenia molt clar i frissava d'acabar l'ESO per poder iniciar aquests estudis.

Sergio. Mon pare era nét de pagesos, jo fins fa poc no tenia la vocació molt clara. Però poc a poc m'ha anat agradant i ara sé que és al que em vull dedicar.

Què és el que us agrada més?

Alberto. Els cavalls són la meva passió. Al lloc també ens dedicam a fer excursions.

Tomeu. M'agrada tot el que està relacionat amb la maquinària.

José. La maquinària també, especialment el treball amb tractor.

Sergio. La maquinària. Quan era petit i anava amb mon pare amb el tractor fins i tot m'hi dormia.

Què trobau que és el millor de fer feina a un lloc? I el pitjor?

Alberto. Pens que com tot és una rutina i que com a feina t'ofereix tranquil·litat, és com si fossis a un altre món, no estàs tancat i pots fer moltes coses diferents, com anar a cercar esclata-sangs.

Tomeu. La tranquil·litat pens que és el millor. La resta es va fent el que es pot.

José. La llibertat amb què fas feina és el millor. I igual que hi ha coses bones n'hi ha de dolentes, com per tot.

Sergio. La independència i la llibertat que tens en la teva professió. I el pitjor? Aixecar-se prest els diumenges dematí!.

Els vostres estudis a sa Granja compleixen amb les expectatives que teníeu? I, quina és l'assignatura que més us agrada?

Alberto. M'agrada el que estic estudiant i el que més, formatgeria.

Tomeu. M'agrada l'assignatura de cultius.

José. Estudiar aquí és una motivació afegida a les nostres vocacions. I també m'agrada l'assignatura de cultius.

Sergio. Cultius i gestió és el que més m'agrada i sí, els estudis a Sa Granja superen les meves expectatives, quan sortirem d'aquí realment sabrem més de quan vam entrar. No n'hi ha prou en ser fill de pagesos per ser pagès, també s'ha d'estudiar.

Lo más visto