Després de tota una vida d'investigació, estudi i recopilació d'informació històrica, Antoni Picó Vivó (Ciutadella, 1944-2011)modificà el seu testament poc abans de morir. La seva darrera voluntat va ser que el seu ingent fons documental no quedàs estojat i pogués tenir un ús públic. Designà a l'advocat Antoni Lluch Mesquida, com a marmessor, és a dir, el que en castellà seria "albacea", per a que fes realitat el seu desig.
D'ençà el 31 de maig de l'any passat, quan l'investigador morí, el seu lletrat ha mantingut contactes amb el Consell, l'Ajuntament de Ciutadella i Amics de la Mar, com a beneficiaris de la seva vasta col·lecció. Antoni Lluch afirma que les gestions estan a punt de culminar, després de la feina de classificació del fons. Segons la darrera voluntat de l'investigador de Ciutadella, d'una banda, la col·lecció gràfica serà dipositada a l'Arxiu d'Imatge i So del Consell, i una altra part de la col·lecció documental serà llegada a l'Ajuntament de Ciutadella. En aquest punt, la regidora de Cultura, Auxiliadora Pons, confirma que les gestions estan avançades, tot i que l'Ajuntament ha d'acabar de decidir el lloc on quedarà dipositat el llegat d'Antoni Picó. És molt probable, que el fons sigui custodiat a l'Arxiu Històric Municipal, tot i que no es descarta que una part vagi pugui anar a la Biblioteca. De fet, Antoni Picó, no només va ser investigador, sinó també autor prol·lífic.
No obstant, si Antoni Picó destacà en un àmbit, va ser en la investigació de la història marítima i de la navegació local. La seva col·lecció documental demostra que n'era un expert. Recopilà llibres i documents navals, va ser capaç de reproduir en miniatura vaixells emblemàtics de l'Illa (el motoveler "Playa de Macarella" o el "General Chanzy", entre d'altres) i va ser l'autor de monografies sobre els naufragis a la costa menorquina i les rutes marítimes. Aquest important llegat, serà cedit a Amics de la Mar. L'entitat tindrà l'oportunitat així de culminar l'anhel de convertir la Caseta de Comandància en un vertader centre de documentació sobre la mar. Al llarg de la seva vida, Antoni Picó recopilà informació diversa, sempre relacionada amb la seva illa natal, des de Sant Joan (va ser membre de la Junta Municipal) fins la toponímia (el 2003 publicà un llibre sobre els noms de les tanques dels llocs de Ferreries amb Antoni Bonet). La seva darrera voluntat està a punt de complir-se, un regal per a noves investigacions i en benefici de la cultura de Menorca. Lloable.