Síguenos F Y T I T R
Gent de casa

"Una de les coses que hem après al taller és a pensar en positiu"

Marc Parpal, Elisabethz Raish, Marc Riera i Companys. Taller de psicologia a l'ateneu

| Maó |

autofitxa
Em dic Marc Parpal (Maó, 1997) i curs tercer d'ESO a l'Institut Pasqual Calbó i Caldés. Jo som n'Elisabethz Raish (Colòmbia, 1997) i curs tercer d'ESO a l'Institut Pasqual Calbó i Caldés. I jo som en Marc Riera (Maó, 1998) i curs segon d'ESO a l'Institut Joan Ramis i Ramis. Els tres hem assistit al taller "Joves amb futur. Habilitats per un món global" impartit per José Ignacio Carreras Vinent, psicòleg. Hem estat més de trenta companys que durant sis dissabtes ens hem trobat a l'Ateneu de Maó. Avui, a les 11 hores, tindrà lloc l'acte de cloenda al Consell durant el qual intervindrem per grups exposant els temes que hem tractat al taller.

Tots voltros heu participat al taller de psicologia, què en destacaríeu de tots els temes que us han desenvolupat? (Contesten els tres del centre a la imatge)

Marc Parpal. Un dels temes que m'ha resultat més interessant és el de tècniques d'estudi. Ara tenc unes pautes que abans no tenia, sé que he d'estudiar durant un temps, 55 minuts, fer un descans de 10 minuts i tornar-hi 55 minuts més. Després durant dues o tres hores cal realitzar una altra activitat.

Elisabeth. El tema dels idiomes ha estat un dels més destacats. Connectar-nos a través de l'Skype amb gent de tot el món ha sigut molt enriquidor tant per ser conscient de la necessitat d'aprendre altres llengües com per adonar-nos del fet de la multiculturalitat. Molta d'aquesta gent ha estudiat a fora i a mi m'agradaria també fer-ho.

Marc Riera. D'entrada em va sorprendre com en Nacho ens va fer relacionar els uns amb els altres mitjançant jocs. I una de les coses que he après en aquest taller és que s'ha de pensar més en positiu.

Quina impressió teniu finalment, us sembla el món més petit o més gran de com el concebíeu fins ara?

Tots. Més gran!

Marc Parpal. El testimoni en directe de la gent que ha sortit d'Espanya per cercar nous projectes a fora ens ha semblat molt interessant, ens ha descobert moltes coses que desconeixíem.

Elisabethz. Durant una de les sessions van venir convidats una parella, en Toni i na Rita. Na Rita és professora de la Universitat d'Alexandria. Ens van parlar molt d'Egipte, de la biblioteca d'Alexandria.

Marc Riera. També ens van xerrar de la religió musulmana i de com es viu allà.

I als altres, què us ha interessat?

Nicolás Nadal. Ha estat tot molt interessant i avui ho explicarem en grups al Consell.

Jaume Ametller. Ens van explicar com afrontar una entrevista de feina.

Marta Gómez. El que més m'ha sorprès és conèixer gent que viu a fora a través d'internet.

Ester Parpal. Aprendre a xerrar en públic. Mirar a les persones que coneixes perquè et donen confiança.

Aina Seoane. Especialment les tècniques d'estudi pens que les aplicarem des de ja mateix.

Mel Gisbert. Hem tractat la intel·ligència emocional i com una emoció pot ser diferent depenent de la situació.

Jordi Muñoz. Xerrar en públic i els trucs per quan et quedes en blanc, com beure aigua o fer una broma.

Maria Salom. Aprendre llengües i viatjar fora per conèixer altres cultures.

Lo más visto