Síguenos F Y T I T R
Gent de casa

"Vivim una obertura a noves cultures i formes de menjar"

Pere Bagur Salord. Propietari d'una botiga de Dietètica

Pere Bagur Salord - R.C.

| Ciutadella |

Autofitxa
Vaig néixer a Ciutadella i tenc 43 anys. Som pare de tres filles precioses, n'Ariadna que té 17 anys, na Mar que en té 15 i na Neus, que en té 11. Tenc una botiga de dietètica des de fa més de cinc anys i quan no faig feina em dedic a fer ioga, a passejar per la naturalesa, a jugar a tennis, a cuinar i a llegir.


La gent que ve a una dietètica què ve a cercar?

Ve a cercar sobretot salut, coses per a cuidar-se. De cada vegada més, la gent cerca productes ecològics.

Hi ha hagut increment de demanda en els darrers anys?

Sí, de fet, en el nostre sector pràcticament la crisi no l'hem notada.

Ens alimentam malament en general?

Sí. Crec que és important mirar els ingredients de les coses que compram als supermercats, perquè te n'adones que els aliments estan completament desnaturalitzats. Hi ha molts de conservants, colorants i potenciadors de sabor, alguns d'ells prohibits a Europa.

Però no és cert que hi ha una part de la població cada vegada més conscient, que està disposada a consumir productes sans que eren raríssims fins fa pocs anys?

Sí, ara a occident menjam algues, tofu, miso, seitan... Vivim una obertura a noves cultures i noves maneres de menjar.

Quin tipus de gent entra a un establiment d'aquestes característiques?

Ve gent molt conscienciada que pràcticament fa tota la compra aquí. Després hi ha gent que comença a canviar hàbits i vol menjar més sa i millor. I molta gent quan té un nadó li fa les primeres farinetes amb fruita i verdura ecològica.

És cara però la verdura ecològica...

Hi ha gent que no en compra més perquè ho troba car, és cert, però curiosament, aquells qui fan pràcticament la compra sencera aquí no són els que més poder adquisitiu tenen, és gent que ho fa per consciència. No els veuràs amb grans cotxes, ni a restaurants de luxe...

Però com és que resulten tan cars els productes ecològics en comparació amb els altres?

Són cars perquè hi ha poca producció, relativament poca oferta, i perquè no està establerta una infraestructura de magatzems, distribuïdors, etcètera. Són petits productors que ells mateixos cultiven i es gestionen.

Què me recomanaria avui per dinar si vull guanyar salut?

Aliments vius.

Vius?

Sí, vius. Fruites, verdures, arròs, gra, llavors... Són aliments que no han estat processats i que si els sembres treuen brot. Un plat de ciurons... Però no de pot, ciurons secs, que t'aportin tots els nutrients. Si sempre menjam aliments morts, acabam que ens morim noltros.

Perquè som el que menjam...

Sí, els aliments ens han d'ajudar a prevenir malalties, han de ser com els nostres medicaments.

Lo más visto