La crisi no li pogué al Carnaval. La imaginació i les ganes de gresca van arraconar, durant unes hores, les dificultats econòmiques i les factures de molta gent. Açò sí, les retallades foren en les teles i peces de roba de coloraines perquè l'alegria havia de sortir a passejar matí, capvespre i vespre.
Ciutadella i Ferreries no van fallar amb la tradició de disfressar-se. Allò que en dècades passades les nostres mares i àvies li deien vestir-se de la peluda i amb aquella cançó que deia "De la peluda que cantin tots". Ara les tecnologies han convertit els carnavals amb disfresses de més disseny, però no exempts de la disbauxa, que és el que precisa aquesta festa popular i oberta a tothom.
A la ciutat de Ponent el divendres és el dia fort. Matí, amb tots els centres escolar de festa, el capvespre i fosquet amb les colles d'estridents adolescents que recorren els carrers del nucli antic, per a més tard, entrada la fosca, deixar lloc als bergants i adults que rematen la nit que enceta el Carnaval. No hi mancà tampoc la gresca carnavalesca als centres de majors. Tot i que no surten pel carrer, la celebració i les disfresses dansen als seus locals socials amb la rialla fresca i la piuladissa de la diversió. Ciutadella, idò, va ser fidel als "darrers dies", que és com també s'anomenava i s'anomena encara el Carnaval.
A Ferreries, ahir va ser el torn dels més menuts. El Col·legi Concertat de Sant Francesc d'Assís sortí al carrer amb l'alegria inherent dels fillets i filletes. També a l'escoleta infantil de la localitat hi hagué festa, encara que els menuts estigueren reclosos al centre. La disbauxa de joves i adults té el plat fort avui dissabte, on Ferreries concentra un dels principals nuclis festius de tota Menorca.