Síguenos F Y T I T R

Amb gust i olor natural i saludable

La IX Fira de Productes Agraris i Ecològics es converteix aquest cap de setmana en el millor mostrador de la producció agrària ecològica a l'Illa, que cada vegada té major demanda i que creix com alternativa pel camp

Degustacions. Petits i adults tastaren els plats elaborats amb productes ecològics i l’experiència d’ensumar i assaborir els productes de la terra - Paco Sturla

| Es Mercadal |

El Recinte Firal des Mercadal és aquest cap de setmana el millor mostrador de la producció agrària ecològica que es fa a l'Illa: verdures, fruites, embotits, formatges, ous, pa, vi, farina, melmelades i herbes aromàtiques. La novena fira dedicada al sector es convertí ahir en l'oportunitat de conèixer els productors menorquins i descobrir els beneficis de la producció ecològica tant pel medi com per la salut.

APAEM, l'Associació de Productors d'Agricultura Ecològica de Menorca, organitzà activitats per engrescar el públic en el consum responsable, amb la participació d'11 expositors, inclosos el GOB i Caritas. El restaurant ecològic Es Tast de na Sílvia oferí un 'show-cooking', amb plats deliciosos elaborats amb productes ecològics menorquins. Al migdia, unes 80 persones van gaudir d'un dinar amb menús de gastronomia vegetariana i ecològica, a un preu de 8 euros.

L'entitat Barrinar cap a la Sostenibilitat organitzà les activitats lúdiques de sensibilització, amb tallers infantils per engrescar els fillets en el menjar sà a través dels jocs, i amb un tast a cegues pels adults, en que se'ls brindava assaborir la diferència d'un plat convencional d'un altre elaborat amb productes ecològics de la terra. Al fosquet s'organitzà una saborosa torrada de carn, amb la col·laboració d'Ecocarn (l'única carnisseria ecològica a l'Illa), que va ser amenitzada amb el glosat de Soca de Mots.

Les activitats continuaran avui de 10 a 14 hores, amb un concurs de truites, amb la col·laboració del Club de Jubilats des Mercadal, i nous tallers i jocs.

Segons Sandra Bütikofer, presidenta de APAEM, el sector està experimentant un creixement a l'Illa, especialment en l'augment de la demanda de ciutadans cada vegada més conscienciats amb un consum responsable amb el planeta i saludable.

"Hi ha que animar a que es sumin nous ramaders i agricultors en la producció ecològica perquè és una alternativa al tancament de finques i cada vegada creix més el consum", assegura. Bütikofer anima d'igual manera als consumidors a prendre consciència que amb el que consumeixen poden incidir en un sistema de producció sostenible i saludable.

Lo más visto