Síguenos F Y T I T R

De camí cap a la universitat

La seu universitària de la UIB a Menorca organitza jornades de portes obertes perquè els alumnes de segon de batxillerat coneguin les opcions que tindran a partir de juny. Ahir era el torn dels joves de l'IES Maria Àngels Cardona

Durant la sessió informativa, els joves tenen l’oportunitat de fer totes les preguntes per tal de resoldre els dubtes que puguin tenir. El sistema per calcular la nota d’accés a la universitat va ser una de les qüestions expressades pels alumnes | Gemma Andreu

|

«Si algú dubta del valor d'estudiar és perquè encara no ha estudiat prou». Amb aquesta frase del director del diari «Ara», parafrasejada pel coordinador d'estudis de l'extensió universitària de la UIB a Menorca, acabava ahir la jornada de portes obertes a la seu d'Alaior que van fer els alumnes de segon de batxillerat de l'institut Maria Àngels Cardona, per conèixer les opcions què disposaran quan finalitzin aquest curs.

El coordinador d'estudis, Pere Alzina, la responsable del Campus Extens, Sole Rodríguez, i el responsable de la residència d'estudiants del Campus de la UIB, Joan Femenias, van ser els encarregats de rebre una setantena d'alumnes de l'institut de Ciutadella, per explicar una de les opcions que se'ls presentarà quan finalitzin el batxillerat, anar a la universitat.

El del 'Cardona' era el cinquè grup que passava per la seu universitària d'Alaior, i encara n'hi queden quatre més que ho faran properament. Així, tots els alumnes de Menorca que l'any que ve poden dirigir la seva formació cap a la universitat, estan coneixent què els espera els propers mesos.


Anar a la universitat?

Després de fer una mica d'història i d'apuntar que, tot i ser petita, la UIB és la segona universitat espanyola en investigació i la vuitena en docència, s'exposaren els múltiples estudis que aquesta ofereix, i les opcions que tindran per estudiar des de Menorca (Infermeria, Dret, Administració d'Empreses i Magisteri d'Educació Primària), la possibilitat de viure a la residència d'estudiants i els serveis de què disposa la UIB.

D'inici, però, el més important a tenir en compte és la base formativa de l'alumne. Si no hi ha un bon expedient acadèmic durant el batxillerat, les opcions d'estudiar el que un vol es redueixen, perquè la nota mitjana dels dos anys suposa un 60 per cent de la nota necessària per accedir a la universitat. I l'altre 40 per cent dependrà de la selectivitat.

Així, durant la sessió s'explica la manera de calcular la nota d'accés, les ponderacions de les matèries específiques que es necessiten per accedir als estudis desitjats, o la importància de dissenyar bé l'estratègia per poder-se matricular a les matèries que vulguin.

Igualment, aquesta visita a la seu universitària també serveix per recordar els joves la importància de tenir estudis, sabent que, tot i les dificultats actuals per accedir al món laboral, quanta més preparació tingui un, més opcions tindrà per trobar una feina i per, sobretot, realitzar-se com a persona. Això sí, sempre que, quan acabin la carrera, tinguin el nivell B-2 en llengua estrangera, requisit sense el qual, per l'entrada del Pla Bolonya, no se'ls expedirà la titulació encara que tinguin el millor expedient acadèmic.

Lo más visto