Síguenos F Y T I T R

Tallers divertits al 'Carlos Mir'

Alumnes del Cap de Llevant van organitzar quatre activitats amb els usuaris del centre

Jocs i tallers. Els estudiants van proposar activitats per exercitar la memòria, de psicomotricitat i dos tallers de manualitats. | C.P.C.M.

|

Els usuaris del Centre Polivalent Carlos Mir han pogut gaudir d'unes sessions lúdiques molt divertides i entretingudes gràcies als alumnes de primer del curs d'Atenció Sociosanitària que s'imparteix a l'institut Cap de Llevant de Maó. Una iniciativa que va sortir dels mateixos estudiants, i que la van proposar després de conèixer el funcionament i els objectius d'aquest servei de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca.

La relació amb l'IES Cap de Llevant no és nova, ja que els alumnes de diversos estudis, com els d'Animació d'Activitats Físiques i Esportives (TAAFE) i els de Conducció d'Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural (CAFEMN), acostumen a fer pràctiques i ofereixen suport en el desenvolupament d'activitats que realitzen els usuaris del Centre Carlos Mir, com natació, dansa, psicomotricitat o hipoteràpia. De fet, els estudiants de segon d'Atenció Sociosanitària fan sis setmanes de pràctiques a les instal·lacions de la Fundació.

En aquest context, i arrel d'una xerrada dels responsables de la Fundació de Discapacitats amb els alumnes del curs d'Atenció Sociosanitària, els propis estudiants van proposar de preparar unes activitats lúdiques. Va ser així com just abans de les vacances de Setmana Santa, durant dos dies, vint-i-vuit alumnes van passar unes hores al centre, fent diversos tallers.

Concretament van ser quatre les activitats que es van fer, una de memòria per a la millora de la retenció, una altra de psicomotricitat i dos tallers de manualitats, un de flors i un més relacionat amb les pedres.

Una gran experiència
Des del Centre Polivalent Carlos Mir, la seva directora, Irene Perches, assegura que «ha estat una experiència molt guapa, preciosa, on hem compartit una estona, hem fet una activitat diferent, hem conegut persones noves, hem sortit de la rutina diària». Però, especialment, iniciatives com aquestes són positives perquè «hem pogut explicar què fem cada dia, quins són els nostres objectius, quines coses ens agraden més». En definitiva, una manera de que les persones que treballen cada dia al Carlos Mir comparteixin moments polits, sortint del l'habitual dia a dia i coneixent gent nova que aporta molts beneficis.

Lo más visto