Síguenos F Y T I T R
Personas.com

David Muñoz: «És màgic sentir-te sol amb Menorca»

Vola a Menorca | David Muñoz

|

Tenc 23 anys i som de Ciutadella l Som llicenciat en Ciències de la Informació l Ara començaré un màster en Màrketing on-line i comunicació digital l M'agrada l'esport l Acab de fer els 185 kilòmetres del Camí de Cavalls amb bicicleta i en solitari.

E l Camí de Cavalls està de moda. Són moltes les proves esportives que s'hi celebren i moltes les persones que el recorren, sigui per trams o sencer. Un d'aquests és David Muñoz, qui confessa que ha estat una experiència sensacional.

Què l'ha empès a fer el Camí de Cavalls en solitari?
— La idea de cercar uns dies lliures per fer-lo la vaig tenir a principis d'estiu. Era una cosa que feia estona que volia fer però mai trobava el moment. I fer-ho sol, era un repte personal i per estar més temps amb jo mateix, per tenir més temps per pensar i reflexionar. I ha estat un èxit.

No s'ha sentit sol?
— Contràriament al que pot semblar, no. Menorca acompanya molt. Estar amb aquests paisatges i sentir els sons que sents quan voltes pel Camí de Cavalls, te fa sentir molt bé, vagis sol o acompanyat. Al principi fa por perquè no saps què et trobaràs.

Un moment molt personal.
— Sí, molt retrospectiu. Ha estat una ruta molt emotiva i reflexiva. Si vas tot sol tens més temps per a tu mateix, per gaudir de la ruta i plantejar-te coses, superar pors i serveix per treure't tots els maldecaps que puguis tenir. Aquests queden allà, i quan arribes a casa tornes a començar de nou.

S'havia preparat de forma especial?
— Sempre he fet esport i acostum a anar a córrer. Estava preparat físicament però no de velo, perquè aquest estiu no hi he pogut anar gaire. Aquest tema no me preocupava gaire, tampoc fa falta una gran preparació, sempre que hi vagis amb cap i tenguis prou dies per fer-la.

Quants dies va necessitar per voltar l'Illa?
— La vaig fer del 7 al 10 de setembre, en quatre dies. Va anar molt bé, sense cap moment d'esgotament.

Com van ser les rutes?
— El primer dia vaig fer 44 kilòmetres, des de Ciutadella cap al sud, fins a Cala Tomàs, on vaig fer nit. En sol demà vaig partir fins a Sa Mesquida i van ser 60 kilòmetres, i el tercer dia vaig arribar fins El Pilar, amb uns altres 60 kilòmetres. Va ser la més complicada, perquè la zona del nord és més dura. El darrer dia va ser més un passeig, perquè quedaven només 30 kilòmetres fins a Ciutadella.

D'equipatge, lleuger, no?
— Sí, vaig intentar dur el mínim possible, que sempre és difícil. Intentes dur el que creus que farà falta i després no ho empres tot. Duia una motxilla petita, de set o vuit quilos, amb líquid i menjar per un dia, el sac de dormir i les eines bàsiques per a la velo. I cada vegada que passava per una zona urbanitzada mirava d'agafar aigua i menjar.

Havia fet alguna prova de BTT?
— No. M'agrada molt anar amb velo de muntanya i havia fet qualque tram de Camí de Cavalls però mai una ruta tan llarga.

Ruta que permet descobrir nous racons.
— He passat per racons que ni sabia que existien, llocs impressionants que no coneixia. En aquest sentit ha estat un gran descobriment. Sobretot la part de Maó i Sant Lluís.

Què en pensa del Camí de Cavalls?
— Està molt bé, molt ben senyalitzat. És molt difícil perdre's, prest veus si t'has equivocat. Sí que hi ha punts en què és impossible fer-los en velo, com la part nord o trossos del sud com Llucalari, molt empinats i amb molta pedra. El Camí de Cavalls és interessant, combina terrenys diferents i no t'avorreixes mai.

Ha tingut qualque ensurt?
— He tingut bastanta sort, no he tingut cap caiguda i només he punxat roda una vegada. El temps va ser bo, només va ploure una estona, dimarts a Maó. No he passat gaire pena.

Ho recomanaria?
— A qualsevol, sigui menorquí o no, val molt la pena. Sabia que m'encantaria, perquè descobreixes Menorca de forma impressionant, amb tota la màgia que té, anant quasi tot el temps al costat de la mar. Quan passes pel nord, és màgic sentir la mar i l'aire. Estàs tu, sol amb Menorca, la seva natura i res més. És molt polit.

Vídeo a Youtube de l'aventura de David Muñoz

Lo más visto