Síguenos F Y T I T R

Formatge d'elit a Madrid

Un ampli jurat ha hagut de destriar els millors formatges presentats al certamen dins del 30 Salón Gourmets de Madrid.

|

Amb una fogassa de 9 mesos de curació, Subaida s'ha alçat amb el premi absolut del Gourmetquesos, el campionat dels millors formatges gourmet d'Espanya que s'ha celebrat aquests dies al 30 Salón de Gourmets de Madrid. Una cita en la que també hi han destacat altres productors menorquins, com els semicurats de Son Vives i d'Hijo de F. Quintana, que s'han fet amb el primer i el tercer premis en la categoria de formatges joves de vaca.

D'èxit total es pot considerar la participació menorquina al certamen de formatges en la Fira Internacional d'Alimentació i Begudes de Qualitat que s'ha celebrat a l'IFEMA de Madrid. Una cita en la que Subaida ha obtingut la medalla d'or en la categoria de formatges de vaca curats, mentre que en la categoria de formatges tendres hi han dominat els de Son Vives i Hijo de F. Quintana.

El colofó final ha estat el premi absolut de Subaida, el seu formatge s'ha considerat el millor de tots els que s'han presentat al concurs. Així, el gerent de la finca mercadalenca, Marcial Camps, destacava tot just després de conèixer la bona nova que «la sorpresa ha estat ser els guanyadors absoluts, l'any passat ja estàvem contents per fer segon, i ara és excepcional». Perquè «hi han participat 484 formatges de tota Espanya i que un jurat de crítics i especialistes en gastronomia t'elegeixin després d'haver-los tastat, és molt gran».

La decisió del jurat es va saber durant el matí d'ahir, i l'acte de lliurament es va fer el migdia. Allà, els representants de les tres formatgeres menorquines van recollir els guardons, deixant Menorca en molt bon lloc. «És molt important perquè a Madrid hi eren totes les botigues gourmet d'Europa a les que és complicat picar-hi a la porta».

Així, amb la presència a aquesta fira s'ha obtingut «un passaport per vendre a botigues elitistes, també d'Europa i els Estats Units, i nosaltres volem diferenciar-nos del producte que es fa a l'engròs, no volem competir en preus». I és que, com apuntà, «a Subaida, tot i semblar una gran finca, només tenim seixanta vaques, i cada dia es fan seixanta formatges. Volem donar-li el valor afegit de la feina feta artesanalment», assegura Camps.

El CRDO també hi ha estat

A Madrid també hi ha estat present el Consell Regulador de la Denominació d'Origen del Formatge Mahón-Menorca, junt amb els òrgans reguladors dels Vins Pla i Llevant i de la Sobrassada de Mallorca.

Junts han participat en diversos actes promocionals, tant al saló gastronòmic com a fora, amb representants d'empreses, premsa, distribuïdors i consumidors. A més, s'ha presentat la CheeseLeader, la targeta del club del CRDO Mahón-Menorca..

Lo más visto