Síguenos F Y T I T R

Recuperen un moll de s’Illa del Rei

Autoritat Portuària de Balears financia les obres de l’embarcador que mira al nord

Una imatge dels treballs al moll | Fundació Hospital Illa del Rei

|

Autoritat Portuària de Balears està recuperant un moll situat al nord de s'Illa del Rei i que antigament s'utilitzava especialment pel trasllat de cadàvers als cementiris francès i anglès, situats a s'Altra Banda de Port de Maó. També permetia embarcar i desembarcar quan la direcció i força del vent obligaven a no emprar el moll sud.

Les obres d'aquesta reconstrucció estan en curs i quan acabin els treballs, el moll nord serà operatiu. En un futur, la Fundació de l'Hospital, que presideix Luis Alejandre i que està formada per uns cent voluntaris, vol rehabilitar també un tercer moll situat a la part occidental de l'illot.

Les aportacions públiques són imprescindibles per a que el projecte de rehabilitar l'Hospital no s'eternitzi. Autoritat Portuària és una de les entitats que col·laboren amb la Fundació, a l'igual que fa l'Ajuntament de Maó que aporta 10.000 euros anuals més el subministre d'electricitat, i el Consell insular que dona ajudes puntuals.

El Govern balear va aportar 400.000 euros en tres diferents legislatures, però enguany no ha consignat ninguna partida als pressupostos de 2017.

Lo más visto