Síguenos F Y T I T R

Anabel Villalonga, guanyadora del Torneig de Glosa

La trobada celebrada as Migjorn Gran va comptar amb la participació de 24 rimadors

Anabel Villalonga, que feia parella amb Marc Barceló, es va acabar imposant en aquest IV Torneig de Glosa des Migjorn Gran. | Josep Bagur Gomila

|

Es Migjorn Gran es va convertir de nou dissabte en el centre neuràlgic del món de la glosa, gràcies al quart Torneig de Glosa. Una edició que va comptar amb vint-i-quatre glosadors, d'entre els quals va sortir la guanyadora, Anabel Villalonga.

La jornada va començar el migdia, amb un animat vermut on es van sentir les primeres rimes. No va ser fins al capvespre, quan van començar les eliminatòries.

Al Club de Jubilats hi va haver els primers enfrontaments, que van servir per eliminar els vuit primers participants.

A partir d'allà, els bars sa Branca, s'Estil·let, Pei i La Palmera van acollir diferents fases, amb rondes per parelles. Finalment, vuit glosadors van passar a la final. Aquests van ser Josele Abelairas, Marc Barceló, Anabel Villalonga, Pau Rierol, Xavi Triay, Margalida Adrover, Zès Coll i Bep Moll.

L'un contra un

El format per a les semifinals i la final era d'un contra un. Així, els dos finalistes van ser Anabel Villalonga i Zès Coll, després que cada un d'ells hagués guanyat en la ronda prèvia als que havien estat les seves parelles.

La ronda definitiva es va fer al Saló Verd i davant un nombrós públic. Allà, els dos candidats van haver de glosar sobre les emocions i els sentiments que provoca, precisament, aquest torneig de glosa. I el públic, que hi participava com a jurat, va valorar la improvisada cançoneta amb tonada tradicional de Villalonga i les rimes de Coll, resultant la glosadora la vencedora de la trobada d'enguany.

Al finalitzar, des de l'organització valoraven molt positivament l'acollida d'aquesta nova edició del Torneig de Glosa des Migjorn Gran, que té com a objectiu principal fer afició a la vegada que motiva els glosadors a participar. De fet, entre els glosadors n'hi havia de Menorca i, també, de Mallorca, els quals van fer les gloses a l'estil menorquí.

Lo más visto