Síguenos F Y T I T R
Sant Joan 2019

Es Be anuncia l'arribada de Sant Joan

Diumenge des Be | Josep Bagur

|

Ciutadella ja viu de ple el primer dia gran de les seves festes, amb la celebración del Diumenge des Be, després d'una llarga nit en la que molts han vetllat l'anyell al carrer Anselm Pujol.

Amb puntualitat, el ritual ha començat a les 9, quan el fabioler, Juanlu Gelabert, ha demanat permís al Caixer Senyor, Julio de Olives, per a iniciar les visites. Ha estat el moment en que el fabioler ha entonat per primera vegada el toc de fabiol, fent esclatar a la multitud que ho esperava des de l'estret carrer de Sant Jeroni i els seus voltants.

Llavors el protagonisme se l'ha endut en Santi Cortès, el jove que enguany és l'homo des Be, que carrega a les espatlles un anyell d'uns 30 quilos.

L'Ajuntament de Ciutadella i Cal Bisbe són les primeres aturades de la comitiva. Enguany farà 109 visites, 3 d'elles tocs de dol.

El recorregut es fa amb molta puntualitat. A les 12.30 la comitiva ha visitat la seu del Consell a la plaça de la Catedral, i més tard el teatre de Calós, mentre es feia la representació de «Foc i fum». Cap a les 14 la visita ha estat al geriàtic municipal a la plaça de Sant Antoni.

Relacionado
Lo más visto