Síguenos F Y T I T R
Sant Joan 2019

Sí, sí... Sant Joan ja és aquí!

A les 2, el primer toc marca l'inici oficial de les festes

Primer toc de les festes de Sant Joan 2019

|

Ciutadella ja viu de ple les festes de Sant Joan 2019. Com marca la tradició, i amb puntualitat, a les 2 del migdia el so del tambor i fabiol ha fet esclatar de joia la ciutat, que viurà de ple dos dies intensos de celebracions.

Ja a les 11.30 hores del matí ja hi havia gent que esperava defora de cas caixer senyor. Estaven davant la façana de can Sintas, entre els carrers de Sant Jeroni i Sant Francesc, per poder veure de prop como sonava el primer toc de fabiol de les festes de Sant Joan.

A falta d'una hora, a les 13 hores, de cada vegada els estrets carrers de Sant Jeroni i Sant Francesc estaven més plens.

Tothom esperava en Juanlu Gelabert, fabioler. Ha arribat a l'inici del carrer de Sant Francesc a les 13.50 hores, i ha estat rebut amb aplaudiments. Després de cinc minuts d’espera ha seguit carrer amunt. El separaven tan sols 50 metres per arribar a can Sintas i l a gran gentada present li va fer un passadís ben net per què pogués arribar a la casa noble.

Sense més dificultats, el fabioler ha arribat a la façana de la casa senyorial a les 13.56 hores. Ha deixat la somereta defora i ha entrat caminant, enmig d’una gran ovació.

Un vegada dins, en Juanlu Gelabert s'ha agafat la guindola, i ha pujat les escales. A dalt l0esperava el caixer senyor, Julio de Olives, acompanyat de la seva família.

Faltaven un minut per les dues del capvespre i el fabioler ha pres la paraula: «Noble caixer em donau vos permís per començar el replec?». El caixer senyor li respongué: «Sí, Juanlu, que començi el replec del dissabte de Sant Joan».

El fabioler s'ha posat la guindola, i a les dues en punt ha ftr sonar el primer toc. La gernació ha esclatar, al crit de «Ciutadella, Ciutadella». La festa ha començat. Ara sí, Sant Joan ja és aquí.

Lo más visto