Síguenos F Y T I T R

Una finestra al voluntariat

La Plaça d’Espanya de Ferreries fou el lloc elegit per celebrar la quarta edició de la Fira d’Entitats organitzada pel Fòrum ETS Menorca. Enguany es dedicà al voluntariat i a la labor que desenvolupen aquestes persones | Sergi Garcia

|

Rafel Oliver va entrar de voluntari a l’Associació Amics de la Mar l’any 1992. I allà va descobrir el món de l’associacionisme, «un dels signes d’identitat més grans de Menorca, amb un teixit molt més profund i intens que a Mallorca o Eivissa». A Oliver li va permetre implicar-se amb la vida dels menorquins, a més de satisfer inquietuds.

Puri Iglesias es va apropar a l’ONCE per un problema personal. Té una deficiència visual i es va voler informar. Però allà va descobrir que era una afortunada, que hi havia gent amb més problemes que ella i per això, va voler oferir la seva mà d’ajuda. El voluntariat era l’opció. «Vaig tenir una acollida molt especial i ho havia de tornar d’alguna manera», explica emocionada. Col·labora mantenint un contacte telefònic amb persones majors afiliades a l’entitat perquè sàpiguen que hi ha gent preocupada per elles i ajudar-les en tot el que necessitin.

Aquests són només dos testimonis dels milers de persones voluntàries que ajuden, col·laboren i en molts de casos, fan possible que les entitats tenguin vida i es mantenguin en actiu. N’hi ha que funcionen íntegrament de la mà dels voluntaris.

I a ells anava dedicada la quarta Mostra d’Entitats de Menorca que se celebrà aquest dissabte a la Plaça d’Espanya de Ferreries. Un total de 23 entitats van omplir el centre de Ferreries d’activitats dirigides a donar-se a conèixer, crear xarxa i, sobretot, conscienciar a la població.

Raquel Hernández, vicepresidenta de l’entitat organitzadora Fòrum ETS Menorca, explica que la mostra acull entitats que formen part del Fòrum i d’altres que no per tal de crear aquesta xarxa associativa, donar-se a conèixer i generar sinergies. A més, l’activitat serveix per mostrar a la ciutadania a què es dediquen aquestes entitats.

El Fòrum ETS Menorca va constituir-se fa tres anys amb dotze entitats. Avui dia ja són 35 les adherides. I pel que fa al voluntariat, superen amb escreix les 9.000 persones.

Durant la jornada es van celebrar tallers i activitats diverses. El públic va aprendre a fer nusos i nanses. Va jugar en anglès. També va poder calcular el consum d’aigua, no només per evitar un malbaratament a la llar, sinó també per conscienciar sobre aquest bé que en molts indrets del món no hi tenen accés o els hi prenen. Hi hagué jocs sobre alimentació saludable. El públic també va experimentar com és la mobilitat sense visió. I així fins a un bon grapat més d’activitats que segurament van remoure consciències per tal d’avançar cap a una societat millor.

Lo más visto