Síguenos F Y T I T R
Festes de Gràcia 2021

L’ermita de la Mare de Déu de Gràcia acull les primeres vespres

Les primeres vespres celebrades ahir capvespre a l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia van obtenir una gran resposta, amb nombroses persones que s’hi van desplaçar per participar en aquest acte | Josep Bagur

|

Tot i la suspensió dels jaleos i els actes protocolaris de Maó amb els caixers, la Diòcesi manté les celebracions litúrgiques de les festes de la Mare de Déu de Gràcia.

Ahir capvespre el santuari de Gràcia va acollir les primeres vespres en honor a la patrona de Maó que va presidir el rector de Santa Maria i capellà de l’ermita, Joan Miquel Sastre, amb participació del clergat de Maó, la Junta de caixers i una representació institucional de l’Ajuntament.

El contingut d’aquest acte, que va registrar una gran afluència, va consistir en el cant de l’himne, la lectura de tres salms, un text de l’Evangeli, un responsori, el cant del Magnificat en honor de la Verge de Gràcia, les plegàries, i els goigs de la Mare de Déu. El fabioler Víctor Pons oferí un emotiu toc de tambor i fabiol.

Foto: Josep Bagur

Avui, missa a Santa Maria

Els actes religiosos continuaran avui, a les 8,15 hores, amb el Rosari i celebració de l’Eucaristia a l’ermita-santuari de Gràcia. Després la imatge de la Mare de Déu serà traslladada a l’església de Santa Maria per preveres de Maó. A les 11 hores començarà la missa de la festivitat, que presidirà el bisbe de Menorca, Francesc Conesa, amb una homilia dedicada a l’advocació de Gràcia.

Els preveres i diaques de l’arxiprestat de Maó participaran en aquesta celebració eucarística, a la que també s’ha previst l’assistència d’una representació institucional de la corporació municipal de la ciutat.

Joan Miquel Sastre explicà ahir a MENORCA• «Es Diari» que es manté ben viva la devoció per la Mare de Déu de Gràcia, com ho confirma -va destacar- la gran afluència i el constant nombre de visites que rep la patrona de Maó a l’ermita-santuari.

Goigs a la Mare de Déu de Gràcia

 Oh, Verge i Mare Maria,

de nostre poble invocada,

de Gràcia us han nomenada

perquè ens siau llum i guia.

Gràcia fou molt singular

quan vostra imatge sagrada

fou a Maó col·locada

per modo particular.

Amb sa devoció molt pia

sempre us han venerada.

Té lo poble de Maó

en vostra Santa Figura

l’assistència més segura

de vostra gran protecció.

Assistiu-lo, doncs, Maria,

puix vos té per advocada.

Lo más visto