Síguenos F Y T I T R
Festes de Gràcia 2022

La festa torna a Maó

Els gegants animen el matí del dia gran de les festes de Gràcia, mentre es fa el replec dels 104 caixers que participen en la qualcada d'aquest dijous

El pasacarrer dels gegants ha començat ales 9 del matí. | R.P.A.

|

Maó s’ha aixecat amb ganes de festa. De ben prest la ciutat s’ha deixondit per viure el gran dia de les festes de la Mare de Déu de Gràcia.

A les 7,30 hores del matí hi hagut diana general a càrrec de la Banda de Cornetes i tambors de Maó, mentre sortia el fabioler Lito Vinent per anar a cercar la caixera fadrina, Emma Benítez, perquè pogués agafar la bandera i començar el replec dels 104 caixers i cavallers que participen en la qualcada del dia de Gràcia.

Inici del replec | Rubén P. Atienza

Quan la comitiva ha passat pel carrer Infanta la imatge de la Mare de Déu s’ha incorporat a la qualcada.

Quan tocaven les 9 del matí s’ha iniciat a la plaça de la Constitució el passacarrer amb la colla de geganters de Vilassar de Dalt i el nou gegant de la colla de Llucmaçanes- Els gegants han recorregut el centre històric animats per la Xaranga de la Banda de Música de Maó i el grup de gralles Els Ginjolers.

Els actes han continuat amb la Missa de Caixers a partir de les 11 hores a l’església de Santa Maria i devers les 13 hores està previst que comenci el segon jaleo, que acabarà amb el tradicional Volem Vi.

Missa de Caixers | Foto. Katerina Pu

Lo más visto